Обуставља се настава на сјеверу Косова док се не повуче тзв. косовска полиција

28.05.2023. 20:52
0
ИЗВОР: srna.rs

У свим школама на сјеверу Косова и Метохије настава се обуставља због присуства тзв. косовске полиције са пуном ратном опремом.

На састанку директора школа на сјеверу Косова са начелником Школске управе донесена је одлука да се наставља обуставља до повлачења полиције.

Састанак је одржан након многих позива и порука директорима школа и разредним старјешинама од родитеља у којима изражавају забринутост и страх за безбједност дјеце с обзиром да се у непосредној близини школа и на путу до њих налазе полицајци са дугим цијевима и под пуном ратном опремом, као и транспортери на самим улазима у школе, преноси РТС.

На састанку је закључено да у свим школама на сјеверу Косова због прусуства тзв. косовске полиције под пуном ратном опремом, наставници и ученици нису у стању да неометано и безбиједно изводе наставу.

Родитеље ће разредне старјешине обавијестити када ће се ученици поново вратити у школске клупе.

Тзв. косовска полиција прије два дана насилно је упала у зграде општина у Зубином Потоку, Звечану и Лепосавићу, употријебивши сузавац, димне и шок бомбе против Срба који су покушали да је спријече да уђе у општинске просторије. Том приликом је повријеђено више од 10 Срба.

Савјет за националну безбједност Србије одлучио је јуче да Оружане снаге Србије остају до даљег у највишем степену борбене готовости због бруталне примјене силе од /предсједника Владе самопроглашеног Косова/ Аљбина Куртија и његових снага према српском народу на Косову и Метохији.

Коментари 0
Повезане вијести
Хаос у школи: Бачен сузавац, више од 30 ђака у болници! Хаос у школи: Бачен сузавац, више од 30 ђака у болници!
Ученица донијела сјекиру у школу Ученица донијела сјекиру у школу
Група ученика претукла вршњака у Тузли: Пријетили му да ће га исјећи Група ученика претукла вршњака у Тузли: Пријетили му да ће га исјећи
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    6h 42m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    3h 53m
    3
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    19h 39m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    18h 1m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    20h 15m
    3