Od 13. decembra My Cinema nastavlja prikazivanje dva velika regionalna hita

10.12.2021. 18:45
0
IZVOR: Katera

Bioskop My Cinema Istočno Sarajevo, radi velikog interesa gledalaca, od 13. do 15. decembra na repertoar vraća dva sjajna regionalna filmska ostvarenja, dramu „Božji Čovjek“ i komediju „Deset u pola“.

Duhovna biografska drama „Božji čovjek“ je internacionalno filmsko ostvarenje autora Jelene Popović, čija radnja prati težak život Svetog Nekatrija Eginskog, kao i njegovo praštanje i inspirativnu ljubav. Film je okupio uspješnu glumačku postavu, glumce svjetskog glasa, a među njima našli su se dobitnik nagrade Zlatni globus američki glumac Miki Rurk, grčki glumac Aris Servatalis, koji u filmu tumači glavnu ulogu, a važna rola u filmu povjerena je i zvijezdi ruske kinematografije Aleksandru Saši Petrovu koga je domaća publika zavoljela i upamtila u bisokopskom ruskom hitu "Led". Film je je svoj put započeo premijerom u glavnoj konkurenciji na ovogodišnjem Moskovskom filmskom festivalu na kojem je osvojio Nagradu publike za najbolji film. „Božji čovjek“ je naišao na sjajan prijem publike u bioskopu My Cinema i zbog svih koji ga nisu stigli pogledati , vraća se na repertoar.

 Na repertoar bioskopa My Cinema od 13. decembra vraća se i novo ostvarenje  oskarovca i autora klasika „Ničija zemlja“ Danisa Tanovića, film „Deset u pola“. Komedija sa Brankom Đurićem Đurom i Izudinom Bajrovićem te mladim glumcima sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Kerimom Čutuna i Helenom Vuković protekle sedmice je prikazana u svim domaćim i regionalnim bioskopima i odmah se našla na prvom mjestu top liste najgledanijih filmova u BiH sa preko 11.000 gledaoca u prvih sedam dana prikazivanja.

Film se događa u pandemijom pogođenom Sarajevu i prati dvojicu sarajevskih ćevabdžija, prijatelja i antipoda koji se sukobljavaju oko kvalitete ćevapa u njihovim radnjama, zapravo preispitujući životne odluke i prihvatajući neminovne promjene. Sve se u Sarajevu može ismijavati i biti tema viceva, osim jedne stvari, kaže Tanović, a to je odgovor na pitanje: Gdje su najbolji ćevapi u Sarajevu?

U bioskopu My Cinema gledaoci svih generacija imaju potpuni filmski ugođaj, uz prodaju osvježavajućih napitaka i kokica koji će upotpuniti užitak gledanja svih regionalnih, svjetskih i animiranih hitova. Sve projekcije u prostoru bioskopa odvijaće se uz aktuelne mjere zaštite od širenja pandemije korona virusa.

Sve informacije oko termina projekcija, repertoara bioskopa, cijena karata, telefonske rezervacije karata od danas svi zainteresovani mogu pronaći na novoj internet stranici bioskopa www.mycinema.ba.

Takođe, sve informacije možete dobiti i na Fejsbuk stranici i Instagram profilu My Cinema Istočno Sarajevo.

Za sedmicu od 16. decembra My Cinema najavljuje pikazivanje nove komedije kultnog srpskog pisca i autora klasika „Balkanski špijun“ i „Profesionalac“ Dušana Kovačevića pod nazivom „Nije teško biti Čovek“, te najvećeg svjetskog blokbastera 2021. godine, stripovskog spektakla „Spider-Man: Put bez povratka“.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura
Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo
Danas humanitarni bazar za našu sugrađanku Veru u Istočnom Novom Sarajevu Danas humanitarni bazar za našu sugrađanku Veru u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    11h 38m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    23h 11m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    22h 52m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    9h 52m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    7h 42m
    0