Od 3. maja prijavljeno više od 120 događaja zbog prijetnji učenika

08.05.2023. 15:11
0
IZVOR: srna.rs

Major policije Danijela Ostojić izjavila je da je nakon nedavna dva tragična događaja u Srbiji prijavljeno više od 120 događaja zbog prijetnji učenika, kao i objavljivanja neprimjerenih sadržaja na društvenim mrežama, te u ime MUP-a apelovala da građani sačuvaju prisebnost, pogotovo kada je riječ o djeci koja informacije prate iz različitih izvora i medija.

- Neophodno je da njihovi profili na društvenim mrežama budu pod roditeljskom kontrolom, ali je jednako važno da odrasli pokažu najviši stepen odgovornosti i ne objavljuju i ne dele neproverene i neprimerene sadržaje na društvenim mrežama - naglasila je Ostojićeva.

Ona je apelovala i da djeca vode računa o ponašanju i pokažu odgovornost kako bi svi zajedno doprinijeli smanjenju vršnjačkog nasilja i učinili bezbjednim okruženje za život i rad učenika, zaposlenih u školama i škola.

Ostojićeva je navela da je u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od danas pojačano prisustvo policije, a da je tokom nastave obezbijeđeno stalno prisustvo školskog policajca, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Ona je objasnila da će pripadnici MUP-a u narednom periodu intenzivirati preventivne aktivnosti, kao što su predavanja, projekti, tribine i interaktivne radionice s ciljem podizanja bezbjednosne kulture i svijesti djece i mladih, kao i zaštite od svih rizika u kojima se mogu naći tokom boravka u školi, na putu od kuće do škole, kao i na društvenim mrežama.

U Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu 3. maja trinaestogodišnji učenik ubio je osmoro đaka i radnika obezbjeđenja, a ranio šestoro djece i nastavnicu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji
Reli odnio sedam života, poginula i djevojčica Reli odnio sedam života, poginula i djevojčica
U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    17h 12m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    18h 23m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    19h 49m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    19h 54m
    0
  • Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna
    19h 22m
    0