Од 3. маја пријављено више од 120 догађаја због пријетњи ученика

08.05.2023. 15:11
0
ИЗВОР: srna.rs

Мајор полиције Данијела Остојић изјавила је да је након недавна два трагична догађаја у Србији пријављено више од 120 догађаја због пријетњи ученика, као и објављивања непримјерених садржаја на друштвеним мрежама, те у име МУП-а апеловала да грађани сачувају присебност, поготово када је ријеч о дјеци која информације прате из различитих извора и медија.

- Неопходно је да њихови профили на друштвеним мрежама буду под родитељском контролом, али је једнако важно да одрасли покажу највиши степен одговорности и не објављују и не деле непроверене и непримерене садржаје на друштвеним мрежама - нагласила је Остојићева.

Она је апеловала и да дјеца воде рачуна о понашању и покажу одговорност како би сви заједно допринијели смањењу вршњачког насиља и учинили безбједним окружење за живот и рад ученика, запослених у школама и школа.

Остојићева је навела да је у свим основним и средњим школама у Србији од данас појачано присуство полиције, а да је током наставе обезбијеђено стално присуство школског полицајца, саопштено је из МУП-а Србије.

Она је објаснила да ће припадници МУП-а у наредном периоду интензивирати превентивне активности, као што су предавања, пројекти, трибине и интерактивне радионице с циљем подизања безбједносне културе и свијести дјеце и младих, као и заштите од свих ризика у којима се могу наћи током боравка у школи, на путу од куће до школе, као и на друштвеним мрежама.

У Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду 3. маја тринаестогодишњи ученик убио је осморо ђака и радника обезбјеђења, а ранио шесторо дјеце и наставницу.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    33m
    3
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 29m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    18h 14m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    15h 13m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    16h 25m
    0