Od danas se zaustavlja gradski prevoz

23.03.2020. 13:59
0
IZVOR: Srna

Gradski štab za vanredne situacije Istočnog Sarajeva donio je odluku da se danas u potpunosti zaustavi gradski prevoz na području ovog grada.
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković saopštio je na konferenciji za novinare da je Gradski štab za vanredne situacije ovu odluku donio jednoglasno.

- Na području svih šest gradskih opština zaustavljamo gradski saobraćaj iz bezbjednosnih razloga, odnosno radi sprečavanja prenošenja virusa korona - rekao je Vuković, ističući da će sa Bolnicom "Srbija" biti organizovan prevoz za radnike u toj zdravstvenoj ustanovi koji dolaze iz Sokoca, Pala i šireg područja Istočnog Sarajeva.

On je poručio da će biti obezbijeđeno da Bolnica "Srbija" funkcioniše u punom kapacitetu.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva podsjetio je da trenutno nema nastave u školama i na fakultetima, te da je starijim licima zabranjeno kretanje, zbog čega je smanjena potreba za gradskim prevozom.

U prostorijama Gradske uprave Istočnog Sarajeva danas je održan sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije kom su prisustvovali načelnici gradskih opština, direktori domova zdravlja, Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i predstavnici ustanova koje su uključene u aktivnosti preventivnog djelovanja protiv virusa korona.

Komentari 0
Povezane vijesti
"Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra "Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra
U septembru rođeno 50 beba u Istočnom Sarajevu U septembru rođeno 50 beba u Istočnom Sarajevu
Upriličen prijem za 78 brucoša na Elektrotehničkom fakultetu (FOTO) Upriličen prijem za 78 brucoša na Elektrotehničkom fakultetu (FOTO)
Najčitanije
  • Prije 32 godine formirana legendarna Srpska garda Ilidža (FOTO)
    17h 2m
    17
  • Preminula djevojčica Helena Gavran - Počivaj u miru, crvenokosa djevojčice!
    7h 29m
    1
  • Kuglof
    4h 23m
    0
  • Božović: Volja naroda se ne može nikakvim pritiscima spriječiti
    12h 27m
    0
  • Intervju sa dr Igorom Lukićem, kandidatom za gradonačelnika Istočnog Sarajeva
    9h 23m
    17