Od početka pandemije virusa korona bez posla ostalo 6.300 lica, a zaposleno 4.500

20.06.2020. 15:15
0
IZVOR: paljanskenovosti.ba

U periodu od početka pandemije virusa korona pa do danas, 6.300 lica ostalo je bez posla, dok je u istom periodu zaposleno 4.500 lica, rekao je na konferenciji za novinare direktor Zavoda za zapošljavanje RS Miroslav Vujičić.

-Proces je dvosmjeran, na jednoj strani, ljudi su ostali bez posla u privrednim segmentima koji su direktno pogođeni pandemijom, ali ima i zapošljavanja, a razlika između ova dva procesa je negdje oko 1.800 lica, tako da ćemo faktički uspjeti da amortizujemo tu razliku- istakao je Vujičić.

Prema njegovim riječima, zanimanja koje su najviše pogođene pandemijom su ugostiteljstvo i uslužne djelatnosti, dok je najveći procenat zapošljavanja bio u prerađivačkoj industriji.

Podsjećamo, na sjednici Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske juče je usvojen Program zapošljavanja za ovu godinu od pet projekata, kojim je planirano zapošljavanje 2.200 lica i za koji je obezbijeđeno oko 10.900.000 KM.

Takođe, donijeta je i Odluka o raspisivanju Javnog poziva, tako da će poslodavci širom Republike Srpske moći da apliciraju, od ponedjeljka, 21. juna, za dodjelu sredstava u okviru ovog Programa.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zavod za zapošljavanje Srpske izradio optimističan plan: Posao za 27.000 radnika Zavod za zapošljavanje Srpske izradio optimističan plan: Posao za 27.000 radnika
Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici
Korona virus potvrđen kod još devet osoba u Srpskoj Korona virus potvrđen kod još devet osoba u Srpskoj
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    22h 32m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    8h 5m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    22h 42m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    8h 11m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    8h 9m
    0