Od sutra pojačane kontrole sa fokusom na Jahorinu

11.03.2021. 14:47
0
IZVOR: Katera

Iz Gradske uprave Istočno Sarajevo obavještavaju da će inspektori Odjeljenja za inspekcijske poslove grada Istočno Sarajevo, u saradnji sa predstavnicima Republičke uprave za inspekcijske poslove, pripadnicima Policijske uprave Istočnog Sarajeva i opštinske komunalne policije vršiće narednih dana pojačane kontrole poštovanja mjera koje je, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, propisao Republički štab za vanredne situacije

S obzirom na to da se epidemiološka situacija u prvim danima marta znatno pogoršala, te da je registrovan veći broj oboljelih u odnosu na prethodni period, inspektori će narednih dana, naročito, tokom predstojećeg vikenda, vršiti sprovođenje zaključaka Gradskog štaba za vanredne situacije o pojačanim kontrolama u ugostiteljskim  i drugim javnim objektima na području Istočnog Sarajeva.

Inspektori će od sutra u saradnji sa , pripadnicima Policijske uprave Istočnog Sarajeva i predstavnicima komunalne opštinske policije vršiti svakodnevne kontrole sprovođenja propisanih mjera u ugostiteljskim objektima, ali i drugim javnim mjestima na kojima je moguće okupljanje većeg broja građana.

Vlasnicima ugostiteljskih objekata u kojima bude evidentirano kršenje mjera u vezi sa dozvoljenim brojem lica koja borave u objektu, dezinfekcijom, nošenjem maski i propisanom distancom,  biće određene rigorozne  kazne.

Kontrole će biti pojačane naročito u opštinama Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Pale, te na prostoru Jahorine, navodi se u saopštenju.

Iz Gradske uprave Istočno Sarajevo mole vlasnike ugostiteljskih i drugih objekata da poštuju mjere u vezi sa brojem lica koja mogu da borave u objektu, obezbijede neophodnu fizičku distancu između tih lica, vrše redovnu dezinfekciju objekta, te kontrolu nošenja zaštitnih maski.

Komentari 0
Povezane vijesti
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Dječiji fudbalski turnir 1. i 2. juna u Istočnom Novom Sarajevu Dječiji fudbalski turnir 1. i 2. juna u Istočnom Novom Sarajevu
Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    22h 47m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    22h 54m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    19h 36m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    14h 14m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    14h 46m
    0