Од сутра појачане контроле са фокусом на Јахорину

11.03.2021. 14:47
0
ИЗВОР: Катера

Из Градске управе Источно Сарајево обавјештавају да ће инспектори Одјељења за инспекцијске послове града Источно Сарајево, у сарадњи са представницима Републичке управе за инспекцијске послове, припадницима Полицијске управе Источног Сарајева и општинске комуналне полиције вршиће наредних дана појачане контроле поштовања мјера које је, с циљем спречавања ширења вируса корона, прописао Републички штаб за ванредне ситуације

С обзиром на то да се епидемиолошка ситуација у првим данима марта знатно погоршала, те да је регистрован већи број обољелих у односу на претходни период, инспектори ће наредних дана, нарочито, током предстојећег викенда, вршити спровођење закључака Градског штаба за ванредне ситуације о појачаним контролама у угоститељским  и другим јавним објектима на подручју Источног Сарајева.

Инспектори ће од сутра у сарадњи са , припадницима Полицијске управе Источног Сарајева и представницима комуналне општинске полиције вршити свакодневне контроле спровођења прописаних мјера у угоститељским објектима, али и другим јавним мјестима на којима је могуће окупљање већег броја грађана.

Власницима угоститељских објеката у којима буде евидентирано кршење мјера у вези са дозвољеним бројем лица која бораве у објекту, дезинфекцијом, ношењем маски и прописаном дистанцом,  биће одређене ригорозне  казне.

Контроле ће бити појачане нарочито у општинама Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа, Пале, те на простору Јахорине, наводи се у саопштењу.

Из Градске управе Источно Сарајево моле власнике угоститељских и других објеката да поштују мјере у вези са бројем лица која могу да бораве у објекту, обезбиједе неопходну физичку дистанцу између тих лица, врше редовну дезинфекцију објекта, те контролу ношења заштитних маски.

Коментари 0
Повезане вијести
Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО) Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО)
Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи
Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    21h 26m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    19h 28m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    18h 21m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    18h 26m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    17h 29m
    1