Odbijen prijedlog pritvora za pet uhapšenih u akciji „Klaster“

24.02.2023. 15:41
2
IZVOR: srna.rs

Sud BiH odbio je prijedlog Tužilaštva za određivanje pritvora za pet osoba uhapšenih u operativnoj akciji "Klaster" zbog sumnje za izdavanje lažnih diploma, a određene su im mjere zabrane, odnosno kućni pritvor, saznaje Srna.

Srna saznaje da će Tužilaštvo BiH uložiti žalbu na ovu odluku Suda.

Za šestoro uhapšenih predložene su mjere zabrane koje je Sud uvažio.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ uhapsili su u utorak, 21. februara, u okviru akcije "Klaster" 11 lica povezanih sa nezakonitim izdavanjem i nedozvoljenom trgovinom fakultetskim diplomama na području BiH.

  • Uhapšeno 10 lica zbog trgovine fakultetskim diplomama
    21.02.2023. 13:41

    Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ danas su lišili slobode 10 lica u sklopu operativne akcije "Klaster", usmjerene na suzbijanje organizovanog kriminala i sistemske korupcije, povezan...

Crna hronika
Uhapšeno 10 lica zbog trgovine fakultetskim diplomama

Akcija je realizovana na području Banjaluke, Bijeljine, Istočnog Sarajeva, Prijedora, Kozarske Dubice, Brčkog, Travnika i Mostara, a pretresi su izvršeni na 18 lokacija, i to devet stambenih objekata i pokretnih stvari fizičkih lica i devet visokoškolskih ustanova.

Tom prilikom otkriveno je i privremeno oduzeto 75 ličnih studentskih dosijea, matične knjige, evidencije i registri i druga poslova dokumentacija, 165.000 KM, računari kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Krle 24.02.2023. 21:38
    Na kraju uvertire biće u stilu one narodne poslovice "Tresla se gora , rodio se miš". Optužbe za teška krivična dijela biće odbačene "zbog nedostatka dokaza", zastarilo krivično gonjenje, kupci diploma već uhljebeljeni na društvenim jaslama, primaju plate godinama u rangu VSS. Teško je to sve resetovati, nema političke volje a u pitanju je i masovna pojava sa ovim falš diplomama. Pogotovo ako se zna ko su bili kupci, miljenici političkih partija, rukovodioci itd. Inspekcije za Visoko obrazovanj decenijama nisu radili svoj posao za koji su debelo plaćeni, jednostavno nisu se mješali u svoj posao, a odgvornosti za svoj nerad neće nikom odgovarati. Šteta koja je napravljena je nepopravljiva za društvenu zajednicu.
  • Generic placeholder image
    Peggy 24.02.2023. 20:57
    Moj prijedlog je da optuzene brane 'njihovi" novopeceni pravnici i advokati!
    A, ako im slucajno pozlije na sudjenju, neka ih lijece njihovi doktori!
Povezane vijesti
Nova suspenzija za Dianu Kajmaković Nova suspenzija za Dianu Kajmaković
Miličević: Optužnica i mjere zabrane Dragomiru Vasiću najsramnije stranice pravosuđa BiH Miličević: Optužnica i mjere zabrane Dragomiru Vasiću najsramnije stranice pravosuđa BiH
Suđenje Buljubašiću: Svjedok vidio mrtve komšije u klisuri Suđenje Buljubašiću: Svjedok vidio mrtve komšije u klisuri
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    15h 32m
    0
  • Krađa u Palama
    13h 50m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    10h 17m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    13h 5m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    6h 26m
    0