Odbojkašice "Jahorine" jesenji prvaci Republike Srpske

23.11.2019. 19:44
0
IZVOR: Katera

Odbojkašice "Jahorine" upisale su osmu pobjedu u devetom kolu Prve lige Republike Srpske, gdje su na gostovanju "Slaviji" u Istočnom Sarajevu slavile rezultatom 3:0 (25:11; 25:10; 25:10) i tako potvrdile titulu jesenjeg šampiona Srpske.

Paljanke su u ovom meču opravdale ulogu favorita i potpuno nadigrale gradskog rivala u borbi za važne bodove u prvenstvu Srpske, s obzirom da im je "Crvena Zvijezda" bila za petama i prijetila preuzimanjem liderske pozicije u samom finišu prvog dijela sezone.

Trener "Jahorine" Danilo Tadić za Kateru je rekao da ne može biti nezadovoljan učinkom svoje ekipe u prvom dijelu sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, te dodao da očekuje još bolje partije u nastavku prvenstva.

- Ostvarili smo izuzetno dobre rezultate u toku prvog dijela sezone i pored svih poteškoća i nedostataka dva važna prvotimca, uspjeli smo u namjeri da se održimo na liderskoj poziciji - rekao je Tadić.

Tadić je istakao da su u toku jesenjeg dijela sezone imali dva teža gostovanja, a jedno od njih je meč sedmog kola Prve lige, gdje su upisali jedini poraz do sada od "Crvene Zvijezde".

- Imali smo dosta problema na tom gostovanju zbog teških uslova u dvorani u kojoj smo igrali, ali bez obzira na to, ne mogu biti nezadovoljan dosadašnjim učinkom svog tima. U drugom dijelu sezone pokazaćemo da imamo kvalitet i znanje da šampionat završimo na vrhu tabele - dodaje Tadić.

Priliku da prvi put debituje za A tim "Jahorine" imala je četrnaestogodišnja Ana Đokanović, koja je prema riječima trenera Tadića odigrala sasvim dobar meč.

Takođe, svoje minute upisale su i mlade odbojkašice Marija Kovačević, Marija Baričanin, Katarina Klačar i Sofija Kremenović, tako da su na ovoj utakmici, pored standardnih prvotimaca, svi podjednako dobili priliku da odigraju protiv "sokolica".

Meč odbojkašica "Slavije" i "Jahorine" bio je dio sportskog vikenda sa humanitarnim predznakom pod nazivom "Za Icu lavicu", gdje je publika mogla da kupi jedinstvenu ulaznicu od 6 KM i da sa istom prisustvuje utakmicama odbojkašica, košarkaša i rukometaša.

Sav novac od prodaje ulaznica biće proslijeđen na račun porodice Bjelogrlić u svrhu liječenja i operacije njihove kćerke Ivane.

Komentari 0
Povezane vijesti
„Jahorinke“ se pridružuju akciji za Miloša „Jahorinke“ se pridružuju akciji za Miloša
ŽOK „Jahorina“ dočekuje povratnice iz Gradačca ŽOK „Jahorina“ dočekuje povratnice iz Gradačca
"Jahorinke" odnijele tri boda iz Obudovca "Jahorinke" odnijele tri boda iz Obudovca
Najčitanije
  • Pica mafini
    20h 41m
    0
  • U Kasindolu proslavili 25 godina mature i prisjetili se školskih dana
    10h 19m
    0
  • Vizantijski car dozvolio gradnju Hilandara
    20h 42m
    0
  • Poginula žena pješak
    16h 6m
    0
  • "Dobro jutro, Republiko Srpska" Počela isključenja struje u SDS (FOTO)
    11h 51m
    1