Одбојкашице "Јахорине" јесењи прваци Републике Српске

23.11.2019. 19:44
0
ИЗВОР: Катера

Одбојкашице "Јахорине" уписале су осму побједу у деветом колу Прве лиге Републике Српске, гдје су на гостовању "Славији" у Источном Сарајеву славиле резултатом 3:0 (25:11; 25:10; 25:10) и тако потврдиле титулу јесењег шампиона Српске.

Паљанке су у овом мечу оправдале улогу фаворита и потпуно надиграле градског ривала у борби за важне бодове у првенству Српске, с обзиром да им је "Црвена Звијезда" била за петама и пријетила преузимањем лидерске позиције у самом финишу првог дијела сезоне.

Тренер "Јахорине" Данило Тадић за Катеру је рекао да не може бити незадовољан учинком своје екипе у првом дијелу сезоне у Првој лиги Републике Српске, те додао да очекује још боље партије у наставку првенства.

- Остварили смо изузетно добре резултате у току првог дијела сезоне и поред свих потешкоћа и недостатака два важна првотимца, успјели смо у намјери да се одржимо на лидерској позицији - рекао је Тадић.

Тадић је истакао да су у току јесењег дијела сезоне имали два тежа гостовања, а једно од њих је меч седмог кола Прве лиге, гдје су уписали једини пораз до сада од "Црвене Звијезде".

- Имали смо доста проблема на том гостовању због тешких услова у дворани у којој смо играли, али без обзира на то, не могу бити незадовољан досадашњим учинком свог тима. У другом дијелу сезоне показаћемо да имамо квалитет и знање да шампионат завршимо на врху табеле - додаје Тадић.

Прилику да први пут дебитује за А тим "Јахорине" имала је четрнаестогодишња Ана Ђокановић, која је према ријечима тренера Тадића одиграла сасвим добар меч.

Такође, своје минуте уписале су и младе одбојкашице Марија Ковачевић, Марија Баричанин, Катарина Клачар и Софија Кременовић, тако да су на овој утакмици, поред стандардних првотимаца, сви подједнако добили прилику да одиграју против "соколица".

Меч одбојкашица "Славије" и "Јахорине" био је дио спортског викенда са хуманитарним предзнаком под називом "За Ицу лавицу", гдје је публика могла да купи јединствену улазницу од 6 КМ и да са истом присуствује утакмицама одбојкашица, кошаркаша и рукометаша.

Сав новац од продаје улазница биће прослијеђен на рачун породице Бјелогрлић у сврху лијечења и операције њихове кћерке Иване.

Коментари 0
Повезане вијести
„Јахоринке“ се придружују акцији за Милоша „Јахоринке“ се придружују акцији за Милоша
ЖОК „Јахорина“ дочекује повратнице из Градачца ЖОК „Јахорина“ дочекује повратнице из Градачца
"Јахоринке" однијеле три бода из Обудовца "Јахоринке" однијеле три бода из Обудовца
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    17h 26m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    15h 28m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    14h 21m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    14h 26m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    13h 29m
    1