Održan sastanak u vezi deminiranja dijela opštine Trnovo

31.03.2021. 13:19
0
IZVOR: Katera

U kabinetu načelnika opštine Trnovo danas je održan zajednički sastanak predstavnika lokalne zajednice, BHMAC - Regionalna kancelarija Pale i predstavnika ŠG “Treskavica“ Trnovo na temu pripreme projekta za deminiranje južnog fizički odvojenog dijela opštine Trnovo pod nazivom  MSP „Turovi“ koji obuhvata blizu 2 km2 minsko sumnjive opasne površine.

Plan je da projekat bude pripremljen do polovine 2021. godine, te da se nađe na listi prioriteta za deminiranje 2022.

Iz Centra za uklanjanje mina u BiH (BHMAC) su rekli da su Oružane snage BiH zainteresovane za ovaj projekat i nadaju se realizaciji odnosno deminiranju ovog područja u sljedećoj kalendarskoj godini.

Projekat se finansira iz budžeta Oružanih snaga BiH, humanitarno deminiranje. Rok za pripremu projekta je prva polovina 2021. godina, a rok za deminiranje je do kraja deminerske sezone u idućoj 2022. godini.

Po podacima BHMAC-a Trnovo je opština sa srednjom ugroženosti kada su u pitanju minske površine, tako da nešto više od 4,2 km2 čine sumnjive površine, a podijeljene su u dvije zone u sjeverni i južni fizički odvojeni dio opštine.

Plan za sljedeću godinu je da i sjeverni dio, pod nazivom MSP „Bogatići“ bude pripremljen za deminiranje kako bi još jedna opština na području grada Istočno Sarajevo bila kompletirana.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“ Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“
Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža
PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    21h 6m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    21h 13m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    17h 55m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    12h 33m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    13h 5m
    0