Održan tradicionalni Novogodišnji koncert U Istočnom Sarajevu

22.12.2022. 08:24
0
IZVOR: srna.rs

Studenti svih smjerova Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu održali su sinoć tradicionalni Novogodišnji koncert.

- Sinoć smo imali priliku da preslušamo 18 tačaka, koje su izveli studenti svih smjerova Muzičke akedemije u različitim sastavima - od solista do velikih kamernih sastava - izjavila je Srni dekan Muzičke akademije Maja Žuža.

Ona je navela da je sve što su studenti večeras izveli dio standardne akademske literature predviđene za instrumente koji određeni studenti pohađaju, plus literatura za kamernu muziku.

Žuža je navela da je Novogodišnji koncert, uz veliki godišnji, manifestacija koju ova visokoobrazovna institucija organizuje već 29 godina, odnosno od osnivanja.

Ona je dodala da su Novogodišnji i godišnji koncert manifestacije na kojima isključivo nastupaju studenti Muzičke akademije.

Na programu večerašnjeg koncerta našla su se i djela Sveringena, Marića, Pučinija, Vareza, Zubickog, Komadine, Čajkovskog, Mocarta, Vivaljdija i Rahmanjina.

Komentari 0
Povezane vijesti
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    22h 30m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    21h 14m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    15h 59m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    12h 58m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    13h 4m
    0