Održan vaskršnji koncert u Sarajevu

20.04.2023. 21:32
0
IZVOR: srna.rs

Osmi vaskršnji koncert Kamernog hora Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu održan je večeras u Sarajevu, u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta".

Predsjednik Upravnog odbora SPKD "Prosvjeta" Sarajevo Dejan Garić rekao je da se već tradicionalno, osim vaskršnjeg koncerta, održava i božićni, te da se ovim kulturnim događajima proslavljaju najveći praznici.

- Želimo ih proslaviti sa svim građanima Sarajeva i posjetiocima. Želimo zajednički doživjeti radost i veselje koje ovi praznični dani nose - naveo je Garić.

Slika

Foto: srna.rs

Kamerni hor Smjera za crkvenu muziku i pojanje Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kojim diriguje profesor Rade Radović, izveo je duhovnu muziku, a u drugom dijelu kompozicije Petra Čajkovskog, Ivana Markovića, te nekoliko francuskih šansona.

Garić je rekao da Kamerni hor postoji već 20 godina i da je nosilac zlatnog priznanja iz Helsinborga u Švedskoj, gdje je nagrađen kao najbolji hor koji je tamo nastupio 2004. godine.

Večerašnji koncert počeo je kompozicijom engleskog kompozitora Vilijama Berda, nakon čega su uslijedile kompozicije Marka Tajčevića, Kornelija Stankovića i brojnih kompozitora.

Koncert je održan u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu, a ulaz je bio besplatan.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
Održan vaskršnji koncert i promovisana knjiga o crkvi u Pofalićima (FOTO) Održan vaskršnji koncert i promovisana knjiga o crkvi u Pofalićima (FOTO)
Održan Vaskršnji koncert SPKD "Prosvjeta" Održan Vaskršnji koncert SPKD "Prosvjeta"
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    7h 7m
    6
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    20h 49m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    20h 17m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    19h 8m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    5h 9m
    0