Oglasilo se Ministarstvo odbrane o napadu na srpskog vojnika u kasarni u Pazariću

16.08.2023. 15:41
0
IZVOR: rtrs.tv

Kandidat M.Đ. na vojničkoj obuci u Centru za osnovnu obuku Oružanih snaga BiH u kasarni u Pazariću počinio je težu povredu vojne discipline, zbog čega je obustavljen postupak njegovog prijema i doneseno rješenje o prekidu osnovne vojne obuke, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Oružane snage BiH su nakon vanrednog događaja na osnovnoj vojničkoj obuci u kasarni u Pazariću preduzele neophodne mjere za utvrđivanje relevantnih činjenica i odgovornosti aktera predmetnog događaja.

U saopštenju je istaknuto da Oružane snage BiH nastavljaju da insistiraju na poštovanju Zakona o službi, Etičkog kodeksa ponašanja i ostalih zakonskih regulativa i propisanih procedura svih pripadnika sistema odbrane, ističući da će svaku povredu istih strogo sankcionisati.

  • Srpski vojnik napadnut nožem u kasarni u Pazariću
    15.08.2023. 19:29

    Vojnik bošnjačke nacionalnosti napao je nožem kolegu srpske nacionalnosti u kasarni "Zaim Imamović" u Pazariću u Centru za osnovnu obuku Komande obuke i doktrine OS BiH, saznaje "RTRS".Napad se ...

BiH
Srpski vojnik napadnut nožem u kasarni u Pazariću

Mediji su juče objavili da je u kasarni u Pazariću, u Centru za obuku, kandidat za Oružane snage bošnjačke nacionalnosti napao nožem kandidata srpske nacionalnosti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca
Uhapšeno pet osoba zbog napada u Stocu Uhapšeno pet osoba zbog napada u Stocu
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    9h 21m
    10
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    8h 17m
    0
  • Posljednji kondorov let
    21h 46m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    8h 21m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    5h 14m
    0