OO SDS-a Pale: Stati u kraj bezakonju aktuelne opštinke vlasti

11.10.2019. 19:05
1
IZVOR: IS radio

Upravni odbor Kulturno-sportskog centra Pale nije na današnjoj sjednici ispoštovao pravosnažnu presudu Okružnog suda u Istočnom Sarajevu i poništio nezakonitu odluku Skupštine opštine Pale o razrješenju Marka Sikime sa mjesta direktora ove javne ustanove.

Na sjednici Upravnog odbora nisu se pojavila dva člana, što je, kako navode u paljanskom SDS-u, pokazatelj da aktuelna vlast u opštini Pale nastavlja da svjesno krši prava svojih građana, vrši pritisak na članove upravnih odbora i obračunava se sa stranačkim neistomišljenicima. Sud je, u presudi donesenoj na osnovu tužbe Marka Sikime, ukazao na niz nezakonitosti koje je svojom odlukom o razrješenju, načinila Skupština opštine Pale.


Marko Sikima, koji je, nakon donošenja pravosnažne sudske presude, formalno-pravno ponovo direktor Kulturno-sportskog centra Pale, rekao je da je njegov osnovni motiv za pokretanja sudskog spora bila namjera da se stane u kraj bezakonju, koje se sprovodi u opštini Pale. Ako to na zakonit način ne spriječimo, pitanje je šta će biti sljedeće, zapitao je Sikima.


-Ukoliko nam ovo postane praksa postavlja se pitanje koji je sljedeći korak? Vjerovatno ćemo onda doći u situaciju da se krše ugovri o radu javnih službenika koji ne misle na isti način kao što misli aktuelna vlast - izjavio je Sikima.


Predsjednik OO SDS Pale Miodrag Kovačević rekao je da ovo nije privatna borba Marka Sikime, nego borba Srpske demokratske stranke za poštovanje zakona, ljudskih prava, građana Pala i porodica poginukih boraca, kojim i sam Sikima pripada. Kovačević je poručio predstavnicima vlasti u opštini Pale da moraju da ispoštuju ovu sudsku presudu, jer sve ovo što rade na kraju će platiti građani, iz budžeta, a time će nečija prava biti uskraćena.


Predsjednik Kluba odbornika SDS u SO Pale Nikola Blagojević rekao je da je aktuelna paljanska vlast u prvi plan stavila stranku i raspodjelu funkcija, a tek u drugi plan opštinu, građane i budžet opštine. Blagojević je podsjetio da su odbornici ove stranke napustili sjednicu SO Pale na kojoj su usvojene nezakonite odluke o razrješenju direktora, jer nisu željeli da svojim prisustvom daju legitimitet toj sjednici.


Na današnjoj konferenciji za novinare OO SDS-a Pale, Sikima je najavio i pokretanje radnog spora protiv opštine Pale za isplatu neisplaćenih plata i naknada. Da li će predstavnici vlasti u opštini Pale ispoštovati sudsku presudu i poništiti ranije donesene nezakonite odluke ili će gurati opštinu u nepotrebne troškove, biće poznato u narednom periodu.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Zloba 11.10.2019. 19:47
    E ako to Miodrag Kovačević kaže.... pa u to uopšte ne treba sumnjati. On je poznati borac protiv bilo kakve nepravilnosti i ....

    I onda dođemo do suštine stvari, tj do para!
Povezane vijesti
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    16h 4m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    7h 2m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    15h 28m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    13h 43m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    15h 22m
    0