ОО СДС-а Пале: Стати у крај безакоњу актуелне општинке власти

11.10.2019. 19:05
1
ИЗВОР: ИС радио

Управни одбор Културно-спортског центра Пале није на данашњој сједници испоштовао правоснажну пресуду Окружног суда у Источном Сарајеву и поништио незакониту одлуку Скупштине општине Пале о разрјешењу Марка Сикиме са мјеста директoра ове јавне установе.

На сједници Управног одбора нису се појавила два члана, што је, како наводе у паљанском СДС-у, показатељ да актуелна власт у општини Пале наставља да свјесно крши права својих грађана, врши притисак на чланове управних одбора и обрачунава се са страначким неистомишљеницима. Суд је, у пресуди донесеној на основу тужбе Марка Сикиме, указао на низ незаконитости које је својом одлуком о разрјешењу, начинила Скупштина општине Пале.


Марко Сикима, који је, након доношења правоснажне судске пресуде, формално-правно поново директор Културно-спортског центра Пале, рекао је да је његов основни мотив за покретања судског спора била намјера да се стане у крај безакоњу, које се спроводи у општини Пале. Ако то на законит начин не спријечимо, питање је шта ће бити сљедеће, запитао је Сикима.


-Уколико нам ово постане пракса поставља се питање који је сљедећи корак? Вјероватно ћемо онда доћи у ситуацију да се крше уговри о раду јавних службеника који не мисле на исти начин као што мисли актуелна власт - изјавио је Сикима.


Предсједник ОО СДС Пале Миодраг Ковачевић рекао је да ово није приватна борба Марка Сикиме, него борба Српске демократске странке за поштовање закона, људских права, грађана Пала и породица погинуких бораца, којим и сам Сикима припада. Ковачевић је поручио представницима власти у општини Пале да морају да испоштују ову судску пресуду, јер све ово што раде на крају ће платити грађани, из буџета, а тиме ће нечија права бити ускраћена.


Предсједник Клуба одборника СДС у СО Пале Никола Благојевић рекао је да је актуелна паљанска власт у први план ставила странку и расподјелу функција, а тек у други план општину, грађане и буџет општине. Благојевић је подсјетио да су одборници ове странке напустили сједницу СО Пале на којој су усвојене незаконите одлуке о разрјешењу директора, јер нису жељели да својим присуством дају легитимитет тој сједници.


На данашњој конференцији за новинаре ОО СДС-а Пале, Сикима је најавио и покретање радног спора против општине Пале за исплату неисплаћених плата и накнада. Да ли ће представници власти у општини Пале испоштовати судску пресуду и поништити раније донесене незаконите одлуке или ће гурати општину у непотребне трошкове, биће познато у наредном периоду.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Zloba 11.10.2019. 19:47
    E ako to Miodrag Kovačević kaže.... pa u to uopšte ne treba sumnjati. On je poznati borac protiv bilo kakve nepravilnosti i ....

    I onda dođemo do suštine stvari, tj do para!
Повезане вијести
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у
Пронађено рјешење за плате радника СДС-а Пронађено рјешење за плате радника СДС-а
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    3h 17m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    21h 22m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    17h 31m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    21h 10m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    15h 38m
    0