Opština Pale nakon 30 godina rješava problem vodosnabdijevanja na Brezovicama

29.09.2020. 10:19
0
IZVOR: Srna

Opština Pale i ovdašnje preduzeće “Vodovod i kanalizacija” ove sedmice potpisaće ugovor o izgradnji rezervoara na lokalitetu Brezovice, čime će biti započeta realizacija projekta vodosnabdijevanja ovog naselja.

Na taj način, naglašavaju u opštini Pale, otklanjaju se sve nedoumice u smislu “ko, kada i kako će graditi ovaj vodovodni sistem”.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je Srni da je nedostatak urednog vodosnabdijevanja Brezovica problem koji traje već tri decenije i da su bili bezuspješni svi dosadašnji pokušaji da se riješi, jer se u praksi potvrdilo da izdašnost postojećeg izvorišta ne može da obezbijedi dovoljne količine vode za sve potencijalne korisnike na ovom području.

- Od početka mog mandata na funkciji načelnika opštine Pale posvećen sam rješavanju ovog vitalnog problema za stanovnike Brezovica i poslije ozbiljnih i obimnih analiza došli smo do adekvatnog tehničkog rješenja i izradili glavni projekat kojom je definisano postavljanje pumpnih stanica i izgradnja novog rezervoara, što evo i započinjemo - istakao je Jugović.

On je pojasnio da je vrijednost cjelokupnog projekta procijenjena na 350.000 KM, te da će biti realizovan u dvije faze – prva podrazumijeva izgradnju rezervoara do kraja ove građevinske sezone, dok će u drugoj fazi, već na proljeće naredne godine, biti realizovani svi preostali radovi.

- Opština Pale obezbijedila je novac za izgradnju rezervoara, a u budžetu za narednu godinu biće predviđena sredstva koja su potrebna da se ovaj važan projekat realizuje u cjelosti - rekao je Jugović.

On je dodao da se opština obratila za podršku i Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije, koji za realizaciju ovakvih projekata odobrava sredstva u maksimalnom iznosu do 40.000 maraka.

U opštini Pale su uvjereni da će realizacija novog projekta, koji prati do detalja razrađena tehnička dokumentacija, otkloniti sve nedostatke i stanovnicima Brezovica nakon dugogodišnjeg čekanja omogućiti potpuno uredno vodosnabdijevanje tokom cijele godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    16h 58m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    15h 0m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    13h 53m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    13h 58m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    13h 1m
    1