Optuženi za ubistvo Krunića i Pavlovića

14.09.2020. 17:36
0
IZVOR: Srpska.info

Milovan Ilić, svjedok Republičkog javnog tužilaštva na suđenju optuženima za teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića, izjavio je danas u Okružnom sudu u Banjaluci da je Željka Kovačevića upoznao još 2018. godine.

On ističe da je Kovačević tada planirao da ukrade “audi” u Šipovu.

– Upoznao sam Kovačevića na Manjači kada sam bio sa ocem. Jedne prilike došao je kod mene u Šipovo. Pitao me za “audi” mog komšije koji je bio parkiran ispred prodavnice. Dao mi je telefon da mu javim kada je vlasnik kući. Shvatio sam da Kovačević želi ukrasti auto pa sam ga lagao i pokazao mu drugu kuću – ispričao je Ilić.

Prema optužnici, Benedi Đukanović i Emilio Baldo su od početka 2019. do 22. aprila 2019. godine na području Laktaša, zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je ubijen tokom napada, organizovali ubistvo Slaviše Krunića, vlasnika agencije za obezbjeđenje „Sektor sekjuriti“. U mučkom napadu ubijen je i Krunićev pratilac Žarko Pavlović.

Optuženi saučesnik Rodoljub Gajić, koji je do hapšenja radio u firmi “Sektor”, označen je kao pomagač, jer je saučesnicima javljao informacije o kretanju Krunića uoči ubistva, njegovom boravku u kući u banjalučkom naselju Glamočani, ali i obezbjeđenju koje je imao Krunić.

U optužnici se tako navodi da je Gajić informacije o Kruniću odavao lično Kovačeviću, kome je dugovao novac.

Kao direktni izvršioci ubistva Krunića označeni su Đukanović i Kovačević, dok su ubistvo do detalja isplanirali Kovačević, Đukanović i Baldo.

Benedi Đukanović se optužnicom dodatno tereti da je od nepoznate osobe nabavio automatsku pušku “CZ M70 AB2”, kojom je izvršeno ubistvo Krunića.

Đukanović, Baldo i Gajić terete se za krivično djelo “teško ubistvo”, za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora, pa će, ukoliko se tokom krivičnog postupka dokaže njihova krivica, biti osuđeni na zatvorske kazne od 25 do 40 godina robije.

Optuženi Benedi Đukanović izjavio je da je svjedoka Milovana Ilića tukla policija, nakon čega je svjedoka tužilaštva upitao da li zna ko ga je tukao.

Ilić mu je prvo odgovorio da to ne bi komentarisao, a zatim je dodao da nije pretučen, već da su na njega samo galamili.

– Kako nisi tučen kada si imao vidne povrede. Nije sramota reći da su te tukli batinaši. Oni to tako rade- dodao je Đukanović.

Bijeli “golf” kojim je pobjegao Benedi Đukanović inače je bio registrovan na Dušana Blagojevića.

– Često sam kod Đukanovića obavljao stolarske radove i on me zamolio da na mene registruje auto. Rekao mi je da ima neplaćenih kazni, pa sam pristao – ispričao je Blagojević u Okružnom sudu u Banjaluci.

Đukanovića zaustavili u noći ubistva

Tokom današnjeg ročišta u Okružnom sudu u Banjaluci saslušana su još četiri svjedoka, među kojima i policajac Marko Balešević, koji je u noći ubistva Krunića i Pavlovića, u mjestu Lug kod Dervente, zaustavio optuženog Benedija Đukanovića u “golfu7”.

– Kontrolom sam utvrdio njegov identitet, ali tada nije bilo raspisane potjernice za njim. On je nakon kontrole nastavio prema Derventi – prisjetio se Balešević.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata
Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke
Najčitanije
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    21h 50m
    7
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    7h 49m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    6h 16m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    8h 8m
    0
  • "Kad ti život stvori hiljadu razloga za plakanje, ti mu pokaži hiljadu razloga za osmijeh!"
    9h 6m
    1