Osnovci obradovali sugrađane "Vaskršnjim radostima"

26.04.2022. 21:41
0
IZVOR: srna.rs

 U Narodnoj biblioteci "Branko Čučak" na Han Pijesku organizovane su "Vaskršnje radosti" u okviru kojih su izložena šarena jaja, crteži i tradicionalna jela, koja su pripremili učenici četvrtog razreda osnovne škole iz ovog mjesta.

Direktor Biblioteke Ozrenka Đurić Radulović rekla je Srni da se "Vaskršnje svečanosti" organizuju tradicionalno i da su im večeras gosti bili učenici četvrtog razreda Osnovne škole "Milan Ilić - Čiča Šumadijski" sa učiteljicom Jelenom Todorović.

- Kreativnost koju su pokazali učenici i njihova učiteljica zaslužuju pažnju šire javnosti i organizovali smo izložbu njihovih radova pod nazivom `Vaskršnje radosti`, na kojoj su sugrađani imali priliku da pogledaju šta sve znaju ova djeca - naglasila je Radulovićeva.

Radulovićeva je dodala da je tokom pripreme izložbe vještini ukrašavanja vaskršnjih jaja tehnikom "suva igla" djecu učila voditelj radionice Milada Tomović, koja je i bibliotekar u ovoj ustanovi.

Učiteljica Todorović, koja vodi sekciju domaćinstvo u Osnovnoj školi "Milan Ilić - Čiča Šumadijski", rekla je Srni da svakog četvrtka u školskoj kuhinji drži časove domaćinstva, na kojima djeca pripremaju razna peciva, kiflice, pogače i poslastice, te dodala da su na ideju da učestvuju u tradicionalnom programu "Vaskršnje radosti" došli nakon redovne proljećne posjete Narodnoj biblioteci.

- Pripremili smo vaskršnju pogaču, kiflice, tradicionalne gurabije, ukrasili smo vaskršnja jaja i pripremili `svečani sto vaskršnjih radosti` jelima koja su učenici na časovima domaćinstva naučili da prave - navela je učiteljica.

Ona je izrazila želju da radom u ovoj sekciji na najbolji način pokaže mladima kako se njeguje tradicija u oblasti domaćinstva i ručne radinosti, u obilježavanju praznika, u narodnom kulinarstvu, ali i kada je riječ o očuvanju prirode i njenih ljepota.

Izložba "Vaskršnje radosti" oduševila je stanovnike Han Pijeska, koji su svojom brojnošću podržali rad učiteljice Todorović i njenih učenika, kao i dobru saradnju Biblioteke sa osnovnom i srednjom školom u ovom mjestu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sedmi planinarski slet u Han Pijesku okupio oko 200 planinara (VIDEO) Sedmi planinarski slet u Han Pijesku okupio oko 200 planinara (VIDEO)
Održano književno veče Boška Milosavljevića u Han Pijesku Održano književno veče Boška Milosavljevića u Han Pijesku
„Vaskršnje radosti“ u Istočnoj Ilidži 8. maja „Vaskršnje radosti“ u Istočnoj Ilidži 8. maja
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    13h 31m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    4h 29m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    12h 55m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    11h 10m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    12h 49m
    0