Otac ide u zatvor zbog sječe tri metra drva za ogrijev

12.11.2019. 20:18
1
IZVOR: Srpska.info

Internetom danima kruži potresna fotografija rastanka oca i kćerka iz Bužima.

Na fotografiji su Fikret Dedić i njegovu kćerka. Ovaj zagrljaj je snimljen samo nekoliko minuta prije njihovog rastanka. Naime, Fikret je otišao u Bihać da odsluži kaznu zatvora od šest mjeseci.

Na fotografiju, na same riječi ali i činjenicu da zbog sječe tri metra drva u državnoj šumi, ovaj suprug i otac mora iza rešetaka, nismo mogli ostati imuni.

Almir Buljubašić, njegov prijatelj sa te društvene mreže, fotografiju je objavio kako bi apelovao na javnost, odnosno dobre ljude da pomognu porodici Dedić jer će u narednih šest mjeseci jako teško da žive.

Dedić je dobio kaznu od šest mjeseci zatvora zbog sječe tri metra drva u državnoj šumi. Drva je nosio na svojim leđima jer traktor nema.

Kako kaže to je radio jer nije mogao da priušti ogrijev, kao ni da prehrani porodicu. Nije želio da krade od komšija, kao ni da pljačka trgovine. Drugog izbora nije imao.

– Ono što boli i Fikreta, i njegove najbliže, i prijatelje je činjenica da postoje osobe sa područja Krajine koje su dobile manje zatvorske kazne za pokušaj ubistva i nanošenje teških tjelesnih povreda, kao i za prodaju droge u svojim zatamnjenim zvjerima od auta. E to je ta nepravda našega društva. Možda previše subjektivno pišemo, možda nije etično, ali nećemo da budemo samo trag na ekranu – napisao je njegov prijatelj.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Markus Steiner 14.11.2019. 15:16
    Da li moze neko da mi da neki kontakt telefon od porodice gospodina Fikreta, zelim da mu uplatim kauciju da izadje na slobodu! Ovo je tuga! Kontakt mozete da mi posaljete na mail
    vavilon123@hotmail.com
Povezane vijesti
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Otac daje ćerki bubreg, majka sinu: Sve je spremno za operativni zahvat Otac daje ćerki bubreg, majka sinu: Sve je spremno za operativni zahvat
Majka deset godina držala kćerku u ropstvu Majka deset godina držala kćerku u ropstvu
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    22h 0m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    11h 13m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    10h 44m
    1
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    11h 7m
    0
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    7h 0m
    0