Отац иде у затвор због сјече три метра дрва за огријев

12.11.2019. 20:18
1
ИЗВОР: Srpska.info

Интернетом данима кружи потресна фотографија растанка оца и кћерка из Бужима.

На фотографији су Фикрет Дедић и његову кћерка. Овај загрљај је снимљен само неколико минута прије њиховог растанка. Наиме, Фикрет је отишао у Бихаћ да одслужи казну затвора од шест мјесеци.

На фотографију, на саме ријечи али и чињеницу да због сјече три метра дрва у државној шуми, овај супруг и отац мора иза решетака, нисмо могли остати имуни.

Алмир Буљубашић, његов пријатељ са те друштвене мреже, фотографију је објавио како би апеловао на јавност, односно добре људе да помогну породици Дедић јер ће у наредних шест мјесеци јако тешко да живе.

Дедић је добио казну од шест мјесеци затвора због сјече три метра дрва у државној шуми. Дрва је носио на својим леђима јер трактор нема.

Како каже то је радио јер није могао да приушти огријев, као ни да прехрани породицу. Није желио да краде од комшија, као ни да пљачка трговине. Другог избора није имао.

– Оно што боли и Фикрета, и његове најближе, и пријатеље је чињеница да постоје особе са подручја Крајине које су добиле мање затворске казне за покушај убиства и наношење тешких тјелесних повреда, као и за продају дроге у својим затамњеним звјерима од аута. Е то је та неправда нашега друштва. Можда превише субјективно пишемо, можда није етично, али нећемо да будемо само траг на екрану – написао је његов пријатељ.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Markus Steiner 14.11.2019. 15:16
    Da li moze neko da mi da neki kontakt telefon od porodice gospodina Fikreta, zelim da mu uplatim kauciju da izadje na slobodu! Ovo je tuga! Kontakt mozete da mi posaljete na mail
    vavilon123@hotmail.com
Повезане вијести
Отац даје ћерки бубрег, мајка сину: Све је спремно за оперативни захват Отац даје ћерки бубрег, мајка сину: Све је спремно за оперативни захват
Мајка десет година држала кћерку у ропству Мајка десет година држала кћерку у ропству
Мајка поклонила бубрег ћерки и дала јој шансу за нови живот Мајка поклонила бубрег ћерки и дала јој шансу за нови живот
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    15h 32m
    5
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    18h 15m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    13h 7m
    5
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    22h 0m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    20h 1m
    0