Otkriveni napadači na srpski automobil kod Vukovara, istražuju i policajce (VIDEO)

21.11.2023. 20:46
0
IZVOR: glassrpske.com

U Policijskoj upravi vukovarsko-sremskoj rekli su da su utvrdili identitete osoba sa snimka na kojoj se vidi da napadaju vozilo sa srpskim registarskim tablicama,  te da je istraga u toku, ali i da će izvršiti provjere u vezi s postupanjem policajaca koji su samo stajali sa strane i gledali.

Portal sedmičnika „Novosti“ danas je objavio snimku na kojoj se vidi kako četvorica mlađih muškaraca izlaze iz automobila vukovarskih registarskih oznaka te uz povike nasrću rukama i nogama na drugi automobil sa somborskim tablicama.

Prema riječima svjedoka koji je snimio napad, muškarci su 18. studenoga, na dan kad se obilježavao Dan sjećanja, napali vozilo sa somborskim tablicama koje se kretalo u pravcu Vinkovaca iz smjera Vukovara, na izlazu iz Nuštra. Incident se dogodio prije kružnog toka u Nuštru malo iza 10 sati prijepodne, u isto vrijeme kad je u Vukovaru počinjala Kolona sjećanja. Sve se odigralo u prisustvu policije, a sudeći prema snimci, policija je pustila napadače da odu bez da je s njima obavila razgovor.

-Policijska uprava vukovarsko-sremska vezano za događaj sprovodi kriminalističko istraživanje zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te protiv vozača vozila zbog prekršaja iz članka 12. st. 4. Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima. Napominjemo da je utvrđen identitet osoba sa snimka koje se dovode u vezu s navedenim protivpravnim ponašanjem, dok je kriminalističko istraživanje vezano za oštećenje vozila inostranih registarskih oznaka u toku. Takođe, izvršiće se provjere u vezi s postupanjem policijskih službenika - kazali su iz Policijske uprave vukovarsko-sremske na pitanja „Indeksa“.

Očevidac napada ispričao je za „Novosti“ da se tog dana sporo vozio u koloni vozila. U suprotnoj traci, iz smjera Vinkovaca prema Vukovaru, uočio je „audi“ vukovarskih registracija i dva mladića koji su sa zadnjeg sjedala virili do pojasa, sjedeći svako na svom prozoru. Naglo su, priča, promijenili smjer i nepropisno se ubacili u drugu traku, onu u kojoj su bili putnici iz Sombora i očevidac.

-Ubacili su se ispred mene, a iza vozila sa srpskim registarskim oznakama. Tad su počeli s gestikulacijom, trubljenjem i nabijanjem na to vozilo, dali su im do znanja da stanu. Onda sam shvatio da nešto nije kako treba, kako zbog dana koji se obilježavao, tako i srpske registracije. Zato sam iz predostrožnosti upalio kameru na mobilnom telefonu. Tamo se vidi da su psovali, lupali na auto i otkinuli retrovizor. Na snimci se vidi i da jedan od njih nosi crnu majicu s grbom HOS-a - govori svjedok koji je htio ostati anoniman.

Vozač napadnutog automobila sa srpskim tablicama nakon više udaraca po automobilu, a čini se i pokušaja otvaranja vrata, dao je po gasu i odmakao se 50-ak metara od napadača.

Na putu se potom pojavio policijski kombi. Iz tog je vozila izašao policajac, ali nije reagovao prema četvorici mladića nego je otišao do auta sa srpskim tablicama.  Na snimku se vidi da se u neposrednoj blizini događaja nalazio još jedan policijski automoibl. Čini se da je iz njega došao drugi policajac, no i on je samo pogledom ispratio kako se „audi“ okreće preko pune linije i odlazi nazad u smjeru Vukovara.

Prije nego što su se četvorica mladića vratila u svoj auto, jedan među njima, onaj u HOS majici, je opsovao "srpsku majku" osobama iz drugog auta.

Vozač koji je snimio incident dao je izjavu u policijskoj postaji u Vinkovcima. Rečeno mu je da su napadnuti studenti iz Srbije koji su išli u BiH.

- U stanici su mi takođe rekli da su odustali od progona i privatne tužbe, jer, kako je rečeno, ne žele dolaziti na sud i biti izloženi javnosti. Isto tako, rekli su mi da su oštećenja na njihovom autu postojala i prije. Ne ulazim u to, ali između redova sam shvatio da od toga neće biti ništa i da će taj zapisnik završiti u ladici - rekao je svjedok za Novosti.

Tvrdi da su, osim ovog napada, mladići u „audiju“ ugrožavali i sve druge na putu te da su napravili nekoliko saobraćajnih prekršaja i zbog neprimjerene brzine zamalo izazvali sudar.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca
Uhapšeno pet osoba zbog napada u Stocu Uhapšeno pet osoba zbog napada u Stocu
Nacistička Njemačka prije 83 godine bombardovala Beograd Nacistička Njemačka prije 83 godine bombardovala Beograd
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    20h 3m
    9
  • Sutra praznik Cvijeti
    20h 9m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    10h 58m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    20h 17m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    12h 24m
    0