Откривени нападачи на српски аутомобил код Вуковара, истражују и полицајце (ВИДЕО)

21.11.2023. 20:46
0
ИЗВОР: glassrpske.com

У Полицијској управи вуковарско-сремској рекли су да су утврдили идентитете особа са снимка на којој се види да нападају возило са српским регистарским таблицама,  те да је истрага у току, али и да ће извршити провјере у вези с поступањем полицајаца који су само стајали са стране и гледали.

Портал седмичника „Новости“ данас је објавио снимку на којој се види како четворица млађих мушкараца излазе из аутомобила вуковарских регистарских ознака те уз повике насрћу рукама и ногама на други аутомобил са сомборским таблицама.

Према ријечима свједока који је снимио напад, мушкарци су 18. студенога, на дан кад се обиљежавао Дан сјећања, напали возило са сомборским таблицама које се кретало у правцу Винковаца из смјера Вуковара, на излазу из Нуштра. Инцидент се догодио прије кружног тока у Нуштру мало иза 10 сати пријеподне, у исто вријеме кад је у Вуковару почињала Колона сјећања. Све се одиграло у присуству полиције, а судећи према снимци, полиција је пустила нападаче да оду без да је с њима обавила разговор.

-Полицијска управа вуковарско-сремска везано за догађај спроводи криминалистичко истраживање због постојања сумње у почињење прекршаја из чланка 6. Закона о прекршајима против јавног реда и мира те против возача возила због прекршаја из чланка 12. ст. 4. Закона о сигурности саобраћаја на путевима. Напомињемо да је утврђен идентитет особа са снимка које се доводе у везу с наведеним противправним понашањем, док је криминалистичко истраживање везано за оштећење возила иностраних регистарских ознака у току. Такође, извршиће се провјере у вези с поступањем полицијских службеника - казали су из Полицијске управе вуковарско-сремске на питања „Индекса“.

Очевидац напада испричао је за „Новости“ да се тог дана споро возио у колони возила. У супротној траци, из смјера Винковаца према Вуковару, уочио је „ауди“ вуковарских регистрација и два младића који су са задњег сједала вирили до појаса, сједећи свако на свом прозору. Нагло су, прича, промијенили смјер и непрописно се убацили у другу траку, ону у којој су били путници из Сомбора и очевидац.

-Убацили су се испред мене, а иза возила са српским регистарским ознакама. Тад су почели с гестикулацијом, трубљењем и набијањем на то возило, дали су им до знања да стану. Онда сам схватио да нешто није како треба, како због дана који се обиљежавао, тако и српске регистрације. Зато сам из предострожности упалио камеру на мобилном телефону. Тамо се види да су псовали, лупали на ауто и откинули ретровизор. На снимци се види и да један од њих носи црну мајицу с грбом ХОС-а - говори свједок који је хтио остати анониман.

Возач нападнутог аутомобила са српским таблицама након више удараца по аутомобилу, а чини се и покушаја отварања врата, дао је по гасу и одмакао се 50-ак метара од нападача.

На путу се потом појавио полицијски комби. Из тог је возила изашао полицајац, али није реаговао према четворици младића него је отишао до аута са српским таблицама.  На снимку се види да се у непосредној близини догађаја налазио још један полицијски аутомоибл. Чини се да је из њега дошао други полицајац, но и он је само погледом испратио како се „ауди“ окреће преко пуне линије и одлази назад у смјеру Вуковара.

Прије него што су се четворица младића вратила у свој ауто, један међу њима, онај у ХОС мајици, је опсовао "српску мајку" особама из другог аута.

Возач који је снимио инцидент дао је изјаву у полицијској постаји у Винковцима. Речено му је да су нападнути студенти из Србије који су ишли у БиХ.

- У станици су ми такође рекли да су одустали од прогона и приватне тужбе, јер, како је речено, не желе долазити на суд и бити изложени јавности. Исто тако, рекли су ми да су оштећења на њиховом ауту постојала и прије. Не улазим у то, али између редова сам схватио да од тога неће бити ништа и да ће тај записник завршити у ладици - рекао је свједок за Новости.

Тврди да су, осим овог напада, младићи у „аудију“ угрожавали и све друге на путу те да су направили неколико саобраћајних прекршаја и због непримјерене брзине замало изазвали судар.

Коментари 0
Повезане вијести
Васкрси васкрсле српске војске Васкрси васкрсле српске војске
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    19h 33m
    13
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    2h 28m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    6h 33m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    6h 37m
    2
  • Преминула Вера Гргић
    1h 44m
    0