Otvara se ambulanta na izletištu Brus

15.06.2023. 13:00
0
IZVOR: srna.rs

Na izletištu Brus na Trebeviću u ponedjeljak, 19. juna, biće upriličeno otvorenje ambulante Javne zdravstvene ustanove "Stari Grad" Hreša, čije je opremanje i nabavku savremene opreme omogućila Evropska unija.

Budući da je planina Trebević popularna i atraktivna destinacija za posjetioce kojih je iz godine u godinu sve više, iskazala se potreba za otvaranjem ambulante kako bi se efikasno i brzo pružile različite vrste intervencija, saopšteno je iz Centra za promociju civilnog društva.

Opremanje ambulante, te nabavku savremene opreme i terenskog vozila omogućila je EU u sklopu projekta za jačanje malih zajednica i poboljšanje životnog standarda građana u BiH.

Obratiće se šef Delegacije EU Johan Satler, načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović i direktor ambulante "Stari Grad" Hreša Tatjana Bekrić.

Opremanje ambulante i osiguranje kvalitetne zdravstvene zaštite svih stanovnika opštine Istočni Stari Grad, kao i brojnih posjetilaca jedne od omiljenih planina, realizovano je u sklopu projekta Evropske unije "EU za lokalne zajednice", koji sprovodi Centar za promociju civilnog društva sa partnerskom organizacijom "Help", sa posebnim fokusom na jačanje malih zajednica u BiH.

Otvaranje ambulante najavljeno je u 12.00 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    12h 4m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    14h 23m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    14h 50m
    0
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    17h 30m
    1
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    10h 11m
    0