Otvorena izložba slika slikara Miloša Popovića u Beogradu

24.09.2021. 14:26
0
IZVOR: Katera

Izložba slika našeg akademskog slikara Miloša Popovića, šesta po redu, otvorena je u srijedu, 22. septembra 2021. godine u Kući kralja Petra u Beogradu.

Izložba slika pod nazivom "Prostor tišine" slikara Miloša Popovića iz Istočnog Sarajeva beogradski skulptor Jelana Božović Đorđević opisala je kao "izložbu sklika izvedenih tradicionalnim likovnim tehnikama, gdje je slikarski motiv univerzalna likovna tema, dok vizuelni identitet slike zadržava nešto apsolutno savremeno".

Slika

 

- Paradigma otuđenosti, svojstvena današnjem društvenom poretku, atmosfera tišine u eri "buke", naslanjanje na istinsko likovno umjetničko djelo u vremenu u kojem, čini se, nedostaje istinitosti u svim društvenim disciplinama, esencijalni su kvaliteti Popovićevih slika - istakla je Ona.

Ističe da, kada je prvi put vidjela Miloševa platna, nije mogla da se otme utisku da ih je realizovao zreo umjetnik, čovjek, nego da je to rad umjetnika poznih godina u najzrelijoj stvaralačkoj fazi.

- Onda sam upoznala i umjetnika, mladog čovjeka, na početku stvaralačkog života. Tad sam vidjela da je ta "ozbiljnost", kako u likovnom izvođenju, tako i izborom motiva i nevjerovatnom daru stvaranja nestvarnih atmosfera na slikarskom platnu, umjetnik sam, to je Miloš, mlad, star, vanvremen - savremen, klasičan - moderan - rekla je Ona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preminuo Ranko Kovač, "maestro" fočanske škole slikanja Preminuo Ranko Kovač, "maestro" fočanske škole slikanja
Preminuo akademski slikar iz Pala Mijat Petronić Preminuo akademski slikar iz Pala Mijat Petronić
Samostalna izložba akademskog slikara Marka Kusmuka u Sarajevu Samostalna izložba akademskog slikara Marka Kusmuka u Sarajevu
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    13h 47m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    4h 45m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    13h 11m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    11h 26m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    13h 5m
    0