Отворена изложба слика сликара Милоша Поповића у Београду

24.09.2021. 14:26
0
ИЗВОР: Катера

Изложба слика нашег академског сликара Милоша Поповића, шеста по реду, отворена је у сриједу, 22. септембра 2021. године у Кући краља Петра у Београду.

Изложба слика под називом "Простор тишине" сликара Милоша Поповића из Источног Сарајева београдски скулптор Јелана Божовић Ђорђевић описала је као "изложбу склика изведених традиционалним ликовним техникама, гдје је сликарски мотив универзална ликовна тема, док визуелни идентитет слике задржава нешто апсолутно савремено".

Слика

 

- Парадигма отуђености, својствена данашњем друштвеном поретку, атмосфера тишине у ери "буке", наслањање на истинско ликовно умјетничко дјело у времену у којем, чини се, недостаје истинитости у свим друштвеним дисциплинама, есенцијални су квалитети Поповићевих слика - истакла је Она.

Истиче да, када је први пут видјела Милошева платна, није могла да се отме утиску да их је реализовао зрео умјетник, човјек, него да је то рад умјетника позних година у најзрелијој стваралачкој фази.

- Онда сам упознала и умјетника, младог човјека, на почетку стваралачког живота. Тад сам видјела да је та "озбиљност", како у ликовном извођењу, тако и избором мотива и невјероватном дару стварања нестварних атмосфера на сликарском платну, умјетник сам, то је Милош, млад, стар, ванвремен - савремен, класичан - модеран - рекла је Она.

Коментари 0
Повезане вијести
Преминуо Ранко Ковач, "маестро" фочанске школе сликања Преминуо Ранко Ковач, "маестро" фочанске школе сликања
Преминуо академски сликар из Пала Мијат Петронић Преминуо академски сликар из Пала Мијат Петронић
Самостална изложба академског сликара Марка Кусмука у Сарајеву Самостална изложба академског сликара Марка Кусмука у Сарајеву
Најчитаније
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    7h 58m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    3h 24m
    0
  • Посни роштиљ од кромпира
    3h 34m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    3h 39m
    0
  • Саслушана мајка осумњиченог за убиство Данке Илић
    10h 18m
    0