Pacijenti Sarajevsko-romanijske regije nalaze biopsije čekaju više od mjesec dana

30.08.2019. 15:59
0
IZVOR: Katera

Pacijenti sa područja Sarajevsko-romanijske regije na rezultate biopsije, koji se rade na odjeljenju patologije u Kliničkom centru Republike Srpske, u Banjaluci, čekaju više od mjesec dana.

Ministar Šeranić kaže da je upoznat sa tim problemom i dodaje da je za takvu vrstu laboratorijske pretrage potrebna imunohistohemija.

- To je jedna specifična vrsta bojenja samih preparata da biste došli do rezultata. Ta vrsta se radi na patologiji u Kliničkom centru, koji je obasut masom uzroka, koje je potrebno uraditi - ističe Šeranić.

Ministar napominje da je više puta obavio razgovore sa direktorom Kliničkog centra RS i kolegama sa patologije, kako bi na neki način pokušali ubrzati taj proces i spasiti pacijente od dugotrajnih čekanja rezultata.

Šeranić ističe da u ovom trenutku nema mogućnosti da se takvi rezultati i analize obavljaju u bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu, što zbog nedostatka opreme, a što zbog toga što se, prema njegovim riječima, ne može u svakoj bolnici u Srpskoj raditi svi nalazi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Osiguranici mogu zahtijevati refundaciju naplaćenih usluga hitne pomoći Osiguranici mogu zahtijevati refundaciju naplaćenih usluga hitne pomoći
Oko 15 pacijenata oboljelih od multiple skleroze Sarajevsko-romanijske regije na terapiji Oko 15 pacijenata oboljelih od multiple skleroze Sarajevsko-romanijske regije na terapiji
Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ i „Srbija“ pobjednici MOI Sarajevsko-romanijske regije (FOTO) Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ i „Srbija“ pobjednici MOI Sarajevsko-romanijske regij...
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    12h 11m
    0
  • Slani mafini
    21h 32m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    23h 27m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    21h 21m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    15h 50m
    3