Пацијенти Сарајевско-романијске регије налазе биопсије чекају више од мјесец дана

30.08.2019. 15:59
0
ИЗВОР: Катера

Пацијенти са подручја Сарајевско-романијске регије на резултате биопсије, који се раде на одјељењу патологије у Клиничком центру Републике Српске, у Бањалуци, чекају више од мјесец дана.

Министар Шеранић каже да је упознат са тим проблемом и додаје да је за такву врсту лабораторијске претраге потребна имунохистохемија.

- То је једна специфична врста бојења самих препарата да бисте дошли до резултата. Та врста се ради на патологији у Клиничком центру, који је обасут масом узрока, које је потребно урадити - истиче Шеранић.

Министар напомиње да је више пута обавио разговоре са директором Клиничког центра РС и колегама са патологије, како би на неки начин покушали убрзати тај процес и спасити пацијенте од дуготрајних чекања резултата.

Шеранић истиче да у овом тренутку нема могућности да се такви резултати и анализе обављају у болници "Србија" у Источном Сарајеву, што због недостатка опреме, а што због тога што се, према његовим ријечима, не може у свакој болници у Српској радити сви налази.

Коментари 0
Повезане вијести
Основне школе „Петар Петровић Његош“ и „Србија“ побједници МОИ Сарајевско-романијске регије (ФОТО) Основне школе „Петар Петровић Његош“ и „Србија“ побједници МОИ Сарајевско-романијске региј...
Такмичењу младих математичара: Најуспјешнији ученици основних школа „Свети Сава“ и „Петар Петровић Његош“ Такмичењу младих математичара: Најуспјешнији ученици основних школа „Свети Сава“ и „Петар ...
У 2023. години откупљено мање млијека него у претходној У 2023. години откупљено мање млијека него у претходној
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    17h 6m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 2m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    16h 6m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    12h 59m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    14h 56m
    0