Pale: Od austrijske ambasade 10 tablet računara za socijalno ugrožene učenike

05.05.2020. 15:18
0
IZVOR: SRNA

Ambasador Austrije u BiH Ulrike Hartman uručila je danas deset tablet računara za socijalno ugrožene učenike u Srednjoškolskom centru /SŠC/ "Pale", kako bi na taj način lakše pratili onlajn nastavu.

Hartmanova je izjavila je Ambasada organizovala prikupljanje sredstava za učenike u BiH koji nemaju mogućnost praćenja onlajn nastave u vanrednim okolnostima zbog pojave epidemije virusa korona.

- Uz pomoć austrijskih preduzeća u BiH prikupili smo 10.000 evra od kojih smo kupili 120 tableta za 12 škola širom BiH. Neki tableti su uručeni, a ostali će biti tokom naredne sedmice - rekla je Hartmanova novinarima.

Ona je navela da joj je drago što pomažu školama i učenicima koji nemaju potrebna sredstva za praćenje onlajn nastave, te izrazila nadu da će im tableti biti korisni.

Direktor Srednjoškolskog centra "Pale" Nedeljko Gazivoda zahvalio je Ambasadi Austrije u BiH za vrijednu donaciju.

On je istakao da je austrijska ambasada prepoznala probleme i pomogla donacijom tableta jer neki učenici nisu bili u mogućnosti da pribave odgovarajući uređaj za praćenje onlajn nastave.

Gazivoda je rekao da će tableti biti na dobrobit učenika da školsku godinu završe na vrijeme.

Komentari 0
Povezane vijesti
Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
Omladinski savjet „Istočna Ilidža“ donirao dva računara Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“ Omladinski savjet „Istočna Ilidža“ donirao dva računara Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“
Crvena zvezda donirala 50.000 evra narodnim kuhinjama na Kosmetu Crvena zvezda donirala 50.000 evra narodnim kuhinjama na Kosmetu
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    18h 58m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    19h 3m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    19h 55m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    20h 9m
    0
  • Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    13h 6m
    4