Pale: Od sutra podjela 3.000 maski stanovništvu

26.03.2020. 16:40
0

Opština Pale od sutra će početi distribuciju 3.000 zaštitnih maski namijenjenih građanima, kako bi bar djelimično odgovorila potrebama stanovništva za zaštitnim sredstvima, saopšteno je iz opštinske uprave.
Kontigent od 3.000 zaštitnih maski za građane je maksimalan broj koji je u ovom trenutku mogao biti obezbijeđen, objavljeno je na zvaničnom sajtu opštine Pale.

Broj zaštitnih maski koje će biti poklonjene građanima je ograničen i riječ je o maskama za višekratnu upotrebu – mogu se higijenski tretirati pranjem i peglanjem.

Maske će biti distribuisane na sljedeći način - za distribuciju predstavnicima zajednica etažnih vlasnika zaduženo je preduzeće "Pale-stan" na broj telefona 057/224-769, a predsjednici ovih zajednica obavezni su da pojedinačno dođu u prostorije preduzeća, preuzmu maske i dalje ih distribuišu u svojim zajednicama, vodeći računa o tome da ih dobiju oni pojedinci kojima su najneophodnije.

Predstavnici mjesnih zajednica će u saradnji sa volonterima Crvenog krsta Pale vršiti distribuciju zaštitnih maski u individualnim stambenim objektima na svom području, vodeći računa o tome da ih dijele po prioritetima.

Opština Pale, u saradnji sa preduzećima iz oblasti tekstilne industrije, od početka dešavanja u vezi sa pandemijom virusa korona nastoji da obezbijedi dovoljnu količinu zaštitnih maski za javna preduzeća i ustanove, policiju, vatrogasce i sve druge službe od opšteg značaja, što je u značajnoj mjeri opteretilo i proizvodne kapacitete.

- Svjesni smo da ova količina ne može omogućiti dodjelu zaštitne maske svakom građaninu Pala, ali, istovremeno, cijenimo i da ova distribucija predstavlja odgovoran potez kojim lokalna samouprava nastoji da u mogućoj mjeri odgovori potrebama stanovništva, imajući u vidu i činjenicu da i na slobodnom tržištu, odnosno u apotekama, trenutno ne raspolažu dovoljnim količinama zaštitne opreme ovog tipa - naveli su iz opštine Pale.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zbog pustu li kafu treba da ginemo: Obavještenje iz Vranja će vam popraviti raspoloženje
Šta ako u prodavnici dodirnemo nešto zaraženo?
Čerkez: Do sada je u FBiH od koronavirusa preminulo 14 osoba
Najčitanije
 • Istočna Ilidža: Novozaraženo lice nije bilo u kontaktu sa prvozaraženima
  03.04.2020
  0
 • Radnik polomio stakla na automobilu poslodavca
  03.04.2020
  0
 • Za vikend zabrana kretanja iz mjesta prebivališta u Republici Srpskoj
  03.04.2020
  2
 • Šarac: Danas počinje uzimanje prvih uzoraka od 10 lica koja su bila u kontaktu sa zaraženim osobama
  02.04.2020
  2
 • Vanredno stanje sutra stupa na snagu
  02.04.2020
  1