Pale: Od sutra podjela 3.000 maski stanovništvu

26.03.2020. 16:40
0

Opština Pale od sutra će početi distribuciju 3.000 zaštitnih maski namijenjenih građanima, kako bi bar djelimično odgovorila potrebama stanovništva za zaštitnim sredstvima, saopšteno je iz opštinske uprave.
Kontigent od 3.000 zaštitnih maski za građane je maksimalan broj koji je u ovom trenutku mogao biti obezbijeđen, objavljeno je na zvaničnom sajtu opštine Pale.

Broj zaštitnih maski koje će biti poklonjene građanima je ograničen i riječ je o maskama za višekratnu upotrebu – mogu se higijenski tretirati pranjem i peglanjem.

Maske će biti distribuisane na sljedeći način - za distribuciju predstavnicima zajednica etažnih vlasnika zaduženo je preduzeće "Pale-stan" na broj telefona 057/224-769, a predsjednici ovih zajednica obavezni su da pojedinačno dođu u prostorije preduzeća, preuzmu maske i dalje ih distribuišu u svojim zajednicama, vodeći računa o tome da ih dobiju oni pojedinci kojima su najneophodnije.

Predstavnici mjesnih zajednica će u saradnji sa volonterima Crvenog krsta Pale vršiti distribuciju zaštitnih maski u individualnim stambenim objektima na svom području, vodeći računa o tome da ih dijele po prioritetima.

Opština Pale, u saradnji sa preduzećima iz oblasti tekstilne industrije, od početka dešavanja u vezi sa pandemijom virusa korona nastoji da obezbijedi dovoljnu količinu zaštitnih maski za javna preduzeća i ustanove, policiju, vatrogasce i sve druge službe od opšteg značaja, što je u značajnoj mjeri opteretilo i proizvodne kapacitete.

- Svjesni smo da ova količina ne može omogućiti dodjelu zaštitne maske svakom građaninu Pala, ali, istovremeno, cijenimo i da ova distribucija predstavlja odgovoran potez kojim lokalna samouprava nastoji da u mogućoj mjeri odgovori potrebama stanovništva, imajući u vidu i činjenicu da i na slobodnom tržištu, odnosno u apotekama, trenutno ne raspolažu dovoljnim količinama zaštitne opreme ovog tipa - naveli su iz opštine Pale.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šarović: Dok su se ljekari borili za živote, pojednici su se bogatili
Nakon tuče u Palama uhapšena četiri lica
Igor Gordić: Cilj košarkaša “Romanije” Prva liga RS
Najčitanije
 • Pale: U tuči povrijeđena dva lica
  04.06.2020
  14
 • Nakon tuče u Palama uhapšena četiri lica
  15h 51m
  1
 • Sud poništio nezakonite odluke skupštinske većine u Istočnoj Ilidži
  14h 1m
  0
 • Pisma čitalaca: Da li su onkološki bolesnici građani drugog reda, samo zato što nisu zaraženi koronom?
  11h 42m
  0
 • Spremali se za ljeto, a došla zima: Preko 70 centimetara snijega
  9h 30m
  0