Пале: Од сутра подјела 3.000 маски становништву

26.03.2020. 16:40
0
ИЗВОР: Срна

Општина Пале од сутра ће почети дистрибуцију 3.000 заштитних маски намијењених грађанима, како би бар дјелимично одговорила потребама становништва за заштитним средствима, саопштено је из општинске управе.
Контигент од 3.000 заштитних маски за грађане је максималан број који је у овом тренутку могао бити обезбијеђен, објављено је на званичном сајту општине Пале.

Број заштитних маски које ће бити поклоњене грађанима је ограничен и ријеч је о маскама за вишекратну употребу – могу се хигијенски третирати прањем и пеглањем.

Маске ће бити дистрибуисане на сљедећи начин - за дистрибуцију представницима заједница етажних власника задужено је предузеће "Пале-стан" на број телефона 057/224-769, а предсједници ових заједница обавезни су да појединачно дођу у просторије предузећа, преузму маске и даље их дистрибуишу у својим заједницама, водећи рачуна о томе да их добију они појединци којима су најнеопходније.

Представници мјесних заједница ће у сарадњи са волонтерима Црвеног крста Пале вршити дистрибуцију заштитних маски у индивидуалним стамбеним објектима на свом подручју, водећи рачуна о томе да их дијеле по приоритетима.

Општина Пале, у сарадњи са предузећима из области текстилне индустрије, од почетка дешавања у вези са пандемијом вируса корона настоји да обезбиједи довољну количину заштитних маски за јавна предузећа и установе, полицију, ватрогасце и све друге службе од општег значаја, што је у значајној мјери оптеретило и производне капацитете.

- Свјесни смо да ова количина не може омогућити додјелу заштитне маске сваком грађанину Пала, али, истовремено, цијенимо и да ова дистрибуција представља одговоран потез којим локална самоуправа настоји да у могућој мјери одговори потребама становништва, имајући у виду и чињеницу да и на слободном тржишту, односно у апотекама, тренутно не располажу довољним количинама заштитне опреме овог типа - навели су из општине Пале.

Коментари 0
Повезане вијести
Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe
Крађа у Палама Крађа у Палама
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    16h 26m
    0
  • Крађа у Палама
    14h 44m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    11h 11m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    13h 59m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    7h 20m
    0