Пале: Од сутра подјела 3.000 маски становништву

26.03.2020. 16:40
0

Општина Пале од сутра ће почети дистрибуцију 3.000 заштитних маски намијењених грађанима, како би бар дјелимично одговорила потребама становништва за заштитним средствима, саопштено је из општинске управе.
Контигент од 3.000 заштитних маски за грађане је максималан број који је у овом тренутку могао бити обезбијеђен, објављено је на званичном сајту општине Пале.

Број заштитних маски које ће бити поклоњене грађанима је ограничен и ријеч је о маскама за вишекратну употребу – могу се хигијенски третирати прањем и пеглањем.

Маске ће бити дистрибуисане на сљедећи начин - за дистрибуцију представницима заједница етажних власника задужено је предузеће "Пале-стан" на број телефона 057/224-769, а предсједници ових заједница обавезни су да појединачно дођу у просторије предузећа, преузму маске и даље их дистрибуишу у својим заједницама, водећи рачуна о томе да их добију они појединци којима су најнеопходније.

Представници мјесних заједница ће у сарадњи са волонтерима Црвеног крста Пале вршити дистрибуцију заштитних маски у индивидуалним стамбеним објектима на свом подручју, водећи рачуна о томе да их дијеле по приоритетима.

Општина Пале, у сарадњи са предузећима из области текстилне индустрије, од почетка дешавања у вези са пандемијом вируса корона настоји да обезбиједи довољну количину заштитних маски за јавна предузећа и установе, полицију, ватрогасце и све друге службе од општег значаја, што је у значајној мјери оптеретило и производне капацитете.

- Свјесни смо да ова количина не може омогућити додјелу заштитне маске сваком грађанину Пала, али, истовремено, цијенимо и да ова дистрибуција представља одговоран потез којим локална самоуправа настоји да у могућој мјери одговори потребама становништва, имајући у виду и чињеницу да и на слободном тржишту, односно у апотекама, тренутно не располажу довољним количинама заштитне опреме овог типа - навели су из општине Пале.

Коментари 0
Повезане вијести
Шаровић: Док су се љекари борили за животе, поједници су се богатили
Након туче у Палама ухапшена четири лица
Игор Гордић: Циљ кошаркаша “Романијe” Прва лига РС
Најчитаније
 • Пале: У тучи повријеђена два лица
  04.06.2020
  14
 • Након туче у Палама ухапшена четири лица
  16h 0m
  1
 • Суд поништио незаконите одлуке скупштинске већине у Источној Илиџи
  14h 10m
  0
 • Писма читалаца: Да ли су онколошки болесници грађани другог реда, само зато што нису заражени короном?
  11h 51m
  0
 • Спремали се за љето, а дошла зима: Преко 70 центиметара снијега
  9h 39m
  0