Pale: Počela 15. Smotra recitatora

26.02.2020. 08:53
0
IZVOR: Srna

Na Palama je sinoć, u organizaciji Srednjoškolskog centra, počela 15. Smotra recitatora na kojoj će stihove srpskih pjesnika govoriti učesnici uzrasta od četiri do 24 godine.

Publici će se tokom dva dana u Kulturnom centru predstaviti djeca iz vrtića "Bubamara", "Bambi", učenici osnovnih škola "Pale", "Srbija" i "Mokro", srednjoškolci, studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Udruženja "Sunce" za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama, te članovi Edukativnog centra "Big ben".

Profesor srpskog jezika u Srednjoškolskom centru "Pale" Branka Čugalj rekla je da je ova smotra, kojom su obuhvaćene sve vaspitno-obrazovne ustanove na području opštine, izuzetno značajna za očuvanje srpskog jezika i nacionalnog identiteta.

-Učeći stihove srpskih pjesnika djeca se napajaju duhovnošću- istakla je Čugaljeva.

Direktor Srednjoškolskog centra "Pale" Nedjeljko Gazivoda rekao je novinarima da je cilj ove smotre razvijanje ljubavi prema književnosti.

Član žirija i dugogodišnji učesnik Anđela Plakalović navela je da se prve večeri predstavljaju studenti u revijalnom dijelu, a u takmičarskom učenici Srednjoškolskog centra.

-Svake godine žiri proglašava po tri najbolja recitatora u četiri uzrasne kategorije osnovaca i tri najbolja recitatora među srednjoškolcima- rekla je Plakalovićeva.

Učenik prvog razreda Gimnazije Katarina Mandić rekla je da je sinoć recitovala pjesmu "Po rastanku", Desanke Maksimović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    2h 59m
    4
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    3h 4m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    3h 56m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    16h 26m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    4h 10m
    0