Пале: Почела 15. Смотра рецитатора

26.02.2020. 08:53
0
ИЗВОР: Srna

На Палама је синоћ, у организацији Средњошколског центра, почела 15. Смотра рецитатора на којој ће стихове српских пјесника говорити учесници узраста од четири до 24 године.

Публици ће се током два дана у Културном центру представити дјеца из вртића "Бубамара", "Бамби", ученици основних школа "Пале", "Србија" и "Мокро", средњошколци, студенти Универзитета у Источном Сарајеву, Удружења "Сунце" за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама, те чланови Едукативног центра "Биг бен".

Професор српског језика у Средњошколском центру "Пале" Бранка Чугаљ рекла је да је ова смотра, којом су обухваћене све васпитно-образовне установе на подручју општине, изузетно значајна за очување српског језика и националног идентитета.

-Учећи стихове српских пјесника дјеца се напајају духовношћу- истакла је Чугаљева.

Директор Средњошколског центра "Пале" Недјељко Газивода рекао је новинарима да је циљ ове смотре развијање љубави према књижевности.

Члан жирија и дугогодишњи учесник Анђела Плакаловић навела је да се прве вечери представљају студенти у ревијалном дијелу, а у такмичарском ученици Средњошколског центра.

-Сваке године жири проглашава по три најбоља рецитатора у четири узрасне категорије основаца и три најбоља рецитатора међу средњошколцима- рекла је Плакаловићева.

Ученик првог разреда Гимназије Катарина Мандић рекла је да је синоћ рецитовала пјесму "По растанку", Десанке Максимовић.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    23h 14m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    19h 46m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    22h 30m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    18h 8m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    14h 40m
    0