Paljani prvaci Balkana u Džiju-džicu

22.09.2024. 21:26
0
IZVOR: katera.news

Džiju-džica klub “Jahorina” nastupio je na 19. Balkanskom prvenstvu otvorenog tip koje se održao u gradu Pitešti u Rumuniji u periodu od 19. do  22. septembra.

Prvenstvo je okupilo oko 1120 takmičara vrhunskog kvaliteta iz 23 zemlje Balkana i regiona, koji su se okušali u borbama, ne-njazi i duo sistemu.

Iz Džiju-džica kluba  “Jahorina” učestvovali su Katarina Šupić, Nora Petrović, Sunčica Vuković, Anja Delipara, Tara Soković, Njegoš Jerkić, Luka Savić i Dejan Plakalović.

Prvaci Balkana postali su Katarina Šupić i Nora Petrović, titulu viceprvaci Balkana uzele su Anja Delipara, Tara Soković, Nora Petrović i Sunčica Vuković a bronzani na Balkanu je Njegoš Jerkić.

Luka Savić i Dejan Plakalović su učestvovali u najbrojnim i najjačim kategorijama na prvenstvu te uz dvije pobjede i jednim porazom nisu uspjeli osvojiti zlato.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Menadžment kluba osvrnuo se na protekli period rada i odlaska na takmičenja ovog ranga, napominjući da se radi o veoma mladom sportskom kolektivu koji je sa Balkanskog prvenstva 2022. u Pale donio 12 medalja, 2023. godine 10 medalja i poslednjem održanom Balkanskom prvenstvu u Rumuniji sedam medalja, ukupno 29 balkanskih medalja za Pale u protekle tri godine te jedna evropska medalja osvojena u proljeće 2024. godine.

Iz ovog kluba su se zahvalili Konzulatu Bjelorusije u BiH, rukovodstvu grada Istočno Sarajevo, opštini Pale i svim drugim preduzećima kao i sportskim prijateljima koji  ih podržavaju i prate njihov rad.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prekid u vodosnabdijevanju u naselju Dobrinja I Prekid u vodosnabdijevanju u naselju Dobrinja I
Počeo „Lut fest 2024" U Istočnom Sarajevu Počeo „Lut fest 2024" U Istočnom Sarajevu
Treslo se tlo: Zemljotres kod Kneževa Treslo se tlo: Zemljotres kod Kneževa
Najčitanije
  • Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa
    8h 40m
    2
  • Malim herojima u borbi za život potrebna podrška društva
    9h 53m
    0
  • Danas Sveti Joakim i Ana
    10h 33m
    0
  • Treslo se tlo: Zemljotres kod Kneževa
    8h 29m
    0
  • Prekid u vodosnabdijevanju u naselju Dobrinja I
    2h 56m
    0