Paljanska skupština razmatraće prijedlog o preimenovanju Doma zdravlja

06.10.2021. 20:02
0
IZVOR: Katera

Odbornici u Skupštini opštine Pale na sutrašnjoj redovnoj sjednici lokalnog parlamenta razmatraće Informaciju o Inicijativi za promjenu naziva JU Dom zdravlja "Pale", koju je ranije uputio Mjesni odbor Koran pri Boračkoj organizaciji Pale.

Podsjećamo, portal Katera je u julu ove godine objavio vijest da je predsjednik Mjesnog odbora Koran, Boračke organizacije opštine Pale Jasna Lazarević Gavrilović uputila inicijativu Skupštini opštine Pale da se naziv Doma zdravlja "Pale" preimenuje u Dom zdravlja "Stana Tomić", po medicinskoj sestri koja je poginula na Žepi 1992. godine.

  • Inicijativa da Dom zdravlja "Pale" ponese ime po Stani Tomić
    08.07.2021. 16:47

    Predsjednik Mjesnog odbora Koran, Boračke organizacije opštine Pale Jelena Lazarević Gavrilović uputila je inicijativu Skupštini opštine Pale da se naziv Doma zdravlja „Pale“ preimenuje u Dom zdra...

Istočno Sarajevo
Inicijativa da Dom zdravlja "Pale" ponese ime po Stani Tomić

Jasna Lazarević Gavrilović, koja je nedavno izabrana i za predsjednika Predsjedništva BO Pale, kaže za Kateru da je Stana Tomić bila jedna od rijetkih žena koja je dala život vršeći svoj humani poziv.

- Ako kažem da je poginula dok je u sanitetu previjala Novicu Jokića i da su ubijeni jednim metkom, zar samo to nije razlog da ova hrabra žena ne smije biti zaboravljena? - pita se Jasna i dodaje da joj se Pale, prema njenom mišljenju, nisu dovoljno odužile iako je posthumno odlikovana ordenom Krsta milosrđa.

- Iza Stane Tomić ostala su njena dva djeteta, čija sudbina ratne siročadi je bila utoliko teža, jer su ubrzo potom izgubili i oca. Ako Pale zaborave svoju heroinu, ko će drugi da je se sjeća? - kaže Jasna.

Slika


Ona ističe da postoji izvjestan otpor rukovodstva Doma zdravlja "Pale" za usvajanjem ove inicijative, a kao opravdanje navode materijalne razloge.

- Boračka organizacija opštine Pale smatra da je ova Inicijativa i predugo čekala, da su svi borci naše Boračke organizacije jednoglasni u svojoj odluci i to nedvosmisleno potvrđuje Zaključak donesen na sjednici Skupštine BO 28. avgusta - ističe Lazarević-Gavrilović.

Predsjednik BO Pale smatra da će odbornici na sutrašnjoj sjednici SO Pale imati dovoljno mudrosti da podrže ovu Inicijativu i na taj način, prema njenim riječima, boračkoj populaciji i široj javnosti pošalju nedvosmislenu poruku da su opredijeljeni za poštovanje žrtava, koje su borci utkali u temelje opštine Pale i Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
„Stana Tomić“ – novi naziv paljanskog Doma zdravlja „Stana Tomić“ – novi naziv paljanskog Doma zdravlja
Stalne pritužbe na Dom zdravlja u Palama - direktor bez komentara Stalne pritužbe na Dom zdravlja u Palama - direktor bez komentara
Paljanski SDS peticijom poziva vlast da angažuju pedijatra u Domu zdravlja Paljanski SDS peticijom poziva vlast da angažuju pedijatra u Domu zdravlja
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    21h 48m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    20h 32m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    15h 17m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    12h 16m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    12h 22m
    0