Паљанска скупштина разматраће приједлог о преименовању Дома здравља

06.10.2021. 20:02
0
ИЗВОР: Катера

Одборници у Скупштини општине Пале на сутрашњој редовној сједници локалног парламента разматраће Информацију о Иницијативи за промјену назива ЈУ Дом здравља "Пале", коју је раније упутио Мјесни одбор Коран при Борачкој организацији Пале.

Подсјећамо, портал Катера је у јулу ове године објавио вијест да је предсједник Мјесног одбора Коран, Борачке организације општине Пале Јасна Лазаревић Гавриловић упутила иницијативу Скупштини општине Пале да се назив Дома здравља "Пале" преименује у Дом здравља "Стана Томић", по медицинској сестри која је погинула на Жепи 1992. године.

  • Иницијатива да Дом здравља "Пале" понесе име по Стани Томић
    08.07.2021. 16:47

    Предсједник Мјесног одбора Коран, Борачке организације општине Пале Јелена Лазаревић Гавриловић упутила је иницијативу Скупштини општине Пале да се назив Дома здравља „Пале“ преименује у Дом здра...

Источно Сарајево
Иницијатива да Дом здравља "Пале" понесе име по Стани Томић

Јасна Лазаревић Гавриловић, која је недавно изабрана и за предсједника Предсједништва БО Пале, каже за Катеру да је Стана Томић била једна од ријетких жена која је дала живот вршећи свој хумани позив.

- Ако кажем да је погинула док је у санитету превијала Новицу Јокића и да су убијени једним метком, зар само то није разлог да ова храбра жена не смије бити заборављена? - пита се Јасна и додаје да јој се Пале, према њеном мишљењу, нису довољно одужиле иако је постхумно одликована орденом Крста милосрђа.

- Иза Стане Томић остала су њена два дјетета, чија судбина ратне сирочади је била утолико тежа, јер су убрзо потом изгубили и оца. Ако Пале забораве своју хероину, ко ће други да је се сјећа? - каже Јасна.

Слика


Она истиче да постоји извјестан отпор руководства Дома здравља "Пале" за усвајањем ове иницијативе, а као оправдање наводе материјалне разлоге.

- Борачка организација општине Пале сматра да је ова Иницијатива и предуго чекала, да су сви борци наше Борачке организације једногласни у својој одлуци и то недвосмислено потврђује Закључак донесен на сједници Скупштине БО 28. августа - истиче Лазаревић-Гавриловић.

Предсједник БО Пале сматра да ће одборници на сутрашњој сједници СО Пале имати довољно мудрости да подрже ову Иницијативу и на тај начин, према њеним ријечима, борачкој популацији и широј јавности пошаљу недвосмислену поруку да су опредијељени за поштовање жртава, које су борци уткали у темеље општине Пале и Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
„Стана Томић“ – нови назив паљанског Дома здравља „Стана Томић“ – нови назив паљанског Дома здравља
Сталне притужбе на Дом здравља у Палама - директор без коментара Сталне притужбе на Дом здравља у Палама - директор без коментара
Паљански СДС петицијом позива власт да ангажују педијатра у Дому здравља Паљански СДС петицијом позива власт да ангажују педијатра у Дому здравља
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    3h 4m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    16h 1m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    14h 23m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    23h 36m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    16h 37m
    3