Paljanski odbornici zasjedaju po pitanju gradnje ratnog muzeja na Koranu

21.04.2020. 18:37
1
IZVOR: Katera

Skupština opštine Pale sazvala je danas sjednicu Kolegijuma SO Pale za utvrđivanje dnevnog reda za 27. sjednicu, na kojem je donijela odluku da se ista održi u srijedu, 29. aprila 2020. godine.

Na dnevnom redu sjednice SO Pale naći će se 20 tačaka, a među njima će se, između ostalog, naći tačka 5 koja se odnosi na Prijedlog odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana "Koran", a koji se odnosi na gradnju ratnog muzeja Odbrambeno-otadžbinskog rata u Palama.

Ideja o gradnji i izradi idejnog rješenja i projekta za gradnju muzeja Odbrambeno-otadžbinskog rata u Palama je započeta još u 2018. godini i na ovaj projekat se dugo čekalo, a da li će se konačno krenuti u realizaciju ovog projekta ostaje nam da vidimo u 2020. godini, za koju se još uvijek tačno ne zna da li će biti izborna, s obzirom na pandemiju virusa korona.

I Boračka organizacija opštine Pale već godinama čeka da prvi potez povuče opština Pale, koja upravo putem lokalnog parlamenta, treba da donese odluku o izmjenama i dopunama regulacionog plana na lokaciji Koran, odnosno u blizini sjedišta Policijske uprave i nekadašnje zgrade Vlade Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske je opštini Pale u 2018. godini odobrila 500.000 KM iz "klirinškog duga" za realizaciju ovog projekta, a prema ranijoj izjavi gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Vukovića, radilo bi se o objektu realnih i objektivnih dimenzija, ali i svakako o reprezentativnom objektu.

Osim ovog Prijedloga, na dnevnom redu 27. sjednice SO Pale nalaze se i Informacija načelnika o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području opštine Pale, Informacija o stanju javnog prevoza u 2019. godini na području opštine i druge.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Stjepan 22.04.2020. 00:13
    Boško dragi nema ti narod vode na Brezovicama već sad a kad si je obećao, a o uličnoj rasvjeti da i ne govorim.
Povezane vijesti
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    15h 32m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    23h 58m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    22h 13m
    13
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    2h 36m
    1
  • Djevojčica pala sa 13. sprata i preživjela
    14h 20m
    0