Паљански одборници засједају по питању градње ратног музеја на Корану

21.04.2020. 18:37
1
ИЗВОР: Катера

Скупштина општине Пале сазвала је данас сједницу Колегијума СО Пале за утврђивање дневног реда за 27. сједницу, на којем је донијела одлуку да се иста одржи у сриједу, 29. априла 2020. године.

На дневном реду сједнице СО Пале наћи ће се 20 тачака, а међу њима ће се, између осталог, наћи тачка 5 која се односи на Приједлог одлуке о приступању изради измјена и допуна Регулационог плана "Коран", а који се односи на градњу ратног музеја Одбрамбено-отаџбинског рата у Палама.

Идеја о градњи и изради идејног рјешења и пројекта за градњу музеја Одбрамбено-отаџбинског рата у Палама је започета још у 2018. години и на овај пројекат се дуго чекало, а да ли ће се коначно кренути у реализацију овог пројекта остаје нам да видимо у 2020. години, за коју се још увијек тачно не зна да ли ће бити изборна, с обзиром на пандемију вируса корона.

И Борачка организација општине Пале већ годинама чека да први потез повуче општина Пале, која управо путем локалног парламента, треба да донесе одлуку о измјенама и допунама регулационог плана на локацији Коран, односно у близини сједишта Полицијске управе и некадашње зграде Владе Републике Српске.

Влада Републике Српске је општини Пале у 2018. години одобрила 500.000 КМ из "клириншког дуга" за реализацију овог пројекта, а према ранијој изјави градоначелника Источног Сарајева Ненада Вуковића, радило би се о објекту реалних и објективних димензија, али и свакако о репрезентативном објекту.

Осим овог Приједлога, на дневном реду 27. сједнице СО Пале налазе се и Информација начелника о тренутној епидемиолошкој ситуацији на подручју општине Пале, Информација о стању јавног превоза у 2019. години на подручју општине и друге.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Stjepan 22.04.2020. 00:13
    Boško dragi nema ti narod vode na Brezovicama već sad a kad si je obećao, a o uličnoj rasvjeti da i ne govorim.
Повезане вијести
Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe
Крађа у Палама Крађа у Палама
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    2h 55m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    21h 0m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    23h 48m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    17h 9m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    20h 48m
    4