Partizan srušio Keln

07.10.2022. 10:10
0
IZVOR: b92.net

Fudbaleri „Partizana“ pobjedili su „Keln“ rezultatom 1:0 u trećem kolu Lige konferencija.

„Partizan“ je nakon dva remija došao do prve pobjede u Ligi konferencija i to na teškom gostovanju Kelnu u Nemačkoj.

„Crno-bijeli“ su zahvaljujući pogotku Svetozara Markovića odnijeli sva tri boda sa Rajn Energi stadiona i na diobi su prvog mjesta grupe D sa „Nicom“.

„Partizan“ je agresivno krenuo meč u Njemačkoj i odmah uspio da zaprijeti, a kada je Rikardo u 8. minutu fauliran i Natho krenuo da izvede slobodan udarac mirisalo je na opasnost.

Odličan centaršut izraelskog fudbalera i lopta ide tačno na glavu Svetozara Markovića koji je bio najviši u skoku i pogodio za veliku radost i vođstvo Partizana usred Kelna.

Od tog 9. minuta „crno-bijeli“ su vodili sa 1:0. Napadao je „Keln“, pritiskao svim silama i mogao do izjednačenja dva minuta kasnije, ali je Marković pravovremeno odreagovao.

Potom je propala kontra „Partizana“ koja je mogla da bude opasna, da bi uslijedila još dva dobra napada njemačkog tima i u 23. minutu je Adamjan umalo postigao gol, ali je pokušaj glavom završio u gol autu.

Branio se „Paritzan“, bilo je par opasnih momenata, a u finišu poluvremena je stativa spasila „Keln“ kada je poslije pokušaja Uroševića, odbrane Švebe i pogođene stative lopta otišla u korner.

I u posljednjem napadu prvog poluvremena je „Partizan“ mogao do gola, iznio je Traore nekoliko jakih kontakta i proslijedio pas dalje da bi Rikardo iz kaznenog udarca šutirao preko gola.

„Keln“ je odmah pritisnuo Partizan na startu, imao par opasnih napada i već u tom dijelu utakmice došli su do petog kornera iz čega nisu imali mnogo uspjeha, ali su nastavili da igraju u istom ritmu.

U 60. minutu je „Partizan“ poslao svoj odgovor, prvo Urošević iz peterca ne uspijeva pa onda Kvinsi Menig ne koristi 1 na 1 situaciju sa Švebeom koji je odlično reagovao i odbranio taj pokušaj, pa se Keln u dva navrata za par minuta samo tako provukao kroz iglene uši.

Četiri minuta kasnije, opet šansa za „Partizan“ i opet strahuju Njemci. Menig centrira Pavloviću, on snažno šutira i Švebe fantastično reaguje. Pokušavao je i Dijabate i Lutovac, ali gol nije bio postignut.

Potom kreće Keln da prijeti, bilo je sve manje vremena za njih da nešto urade da bi u 90. minutu Andrade imao nestvaran promašaj i 1 na 1 sa golmanom Kelna propada i rezultat ostaje 1:0 za „crno-bijele“.

Sudija je produžio sedam minuta ovaj meč, a Partizan se odbranio i došao do pobjede, tri boda i diobe prvog mjesta u grupi D.

Komentari 0
Povezane vijesti
Željko Obradović o proživljenim ratnim dešavanjima Željko Obradović o proživljenim ratnim dešavanjima
„Partizan“ pobjedom nad „Crvenom zvezdom“ prvi u Superligi „Partizan“ pobjedom nad „Crvenom zvezdom“ prvi u Superligi
Partizan upisao desetu pobjedu u nizu Partizan upisao desetu pobjedu u nizu
Najčitanije
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    22h 13m
    1
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    3h 41m
    5
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    16h 51m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    17h 23m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    22h 56m
    0