Patrisio i Viktor potpisali ugovore sa Motoristima

26.07.2022. 19:10
0
IZVOR: sportdc.net

Famos iz Vojkovića predstavio je danas još dva pojačanja u svojim redovima za novu sezonu.

Nakon petnaestak dana rada sa Famosom ugovore su potpisali Patrisio de Souza i Viktor da Silva, brazilski dvojac koji je prethodne sezone igrao za Bosnu iz Visokog u Drugoj ligi Federacije BiH grupa "Centar".

Patrisio je dvadesetjednogodišnji zadnji vezni fudbaler kojeg krasi velika borbenost i jako dobra kontrola lopte. Prednost mu je svakako i odlično poznavanje našeg jezika kojeg je naučio za kratko vrijeme i odlično se na terenu razumije sa saigračima. Odigrao je dvije utakmice za Famos ovog ljeta i pokazao je da će, kada dostigne optimalni nivo pripremljenosti, biti odlično pojačanje.

Slika

Foto: sportdc.net

Viktor je godinu dana mlađi od Patrisija i igra nešto ofanzivnije u veznom redu. Odigrao je jednu utakmicu ovoga ljeta za Famos i tu se i nametnuo Vladimiru Drinjaku. Prethodno je tokom ljeta trebao potpisati za Berane, ali se vratio u Istočno Sarajevo i pridružio svom sunarodnjaku u Famosu.

Oni su osmo i deveto pojačanje, a velika je vjerovatnoća je da će Famos sa još jednim veznjakom koji je u planu zaključiti prelazni rok za ovo ljeto.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra u Vojkovićima Sutra Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra u Vojkovićima
U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO) U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
Mladi uređivali teren za odbojku na pijesku i nekropolu stećaka Mladi uređivali teren za odbojku na pijesku i nekropolu stećaka
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    12h 26m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    3h 24m
    6
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    11h 50m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    10h 5m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    11h 44m
    0