Pešić: Ponosan sam na svoj tim, osvajanje srebra - čudesan rezultat

10.09.2023. 19:43
1
IZVOR: srna.rs

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je, nakon poraza u finalu Mundobasketa od Njemačke, da je ponosan na svoj tim i da je osvajanje srebrne medalje čudesan rezultat.

- Čestitam još jednom Nemačkoj, igrali su odličnu košarku, zaslužili su ovu medalju. Ponosan sam i na moje igrače, ko ne može da bude ponosan na ovaj tim - naveo je Pešić.

On je dodao da je reprezentacija Srbije na Svjetskom prvenstvu ostvarila primarni cilj, a to je plasman na Olimpijske igre.

- Uzeli smo srebro. Hteli smo da uzmemo zlato, za to smo se spremali. Rekao sam igračima da sam ponosan na njih, pre i posle utakmice - naglasio je Pešić i dodao da je reprezentaciji Srbije za ovakve utakmice potrebna veća rotacija.

On je istakao da je ovo čudesan rezultat, ali da ne vjeruje da će ova medalja popraviti situaciju u košarci u Srbiji, prenijeli su beogradski mediji.

- Ljudi koji su danas zaduženi za košarku u Srbiji moraju da urade nešto, inače ćemo biti srećni ako se samo kvalifikujemo za velika takmičenja, jer medalja neće biti - poručio je Pešić.

Srbija je danas u finalu Mundobasketa poražena od Njemačke rezultatom 77:83.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Joka 10.09.2023. 21:18
    Svaka cast I sve cestitke nasoj reprezentaciji na velikom uspjehu na svjetskom prvenstvu u kosarci.Otisli su u Manilu da izbore kvalifikaciju za naredne olimpijske igre a osvojili srebrnu medalju koja sija kao zlato.Zivi I zdravi bili zajedno sa Borisom Simanicem.ZIVJELA SRBIJA!!
Povezane vijesti
Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (FOTO) Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (F...
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora
Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    21h 46m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    21h 53m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    18h 35m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    13h 13m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    13h 45m
    0