Пешић: Поносан сам на свој тим, освајање сребра - чудесан резултат

10.09.2023. 19:43
1
ИЗВОР: srna.rs

Селектор репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је, након пораза у финалу Мундобаскета од Њемачке, да је поносан на свој тим и да је освајање сребрне медаље чудесан резултат.

- Честитам још једном Немачкој, играли су одличну кошарку, заслужили су ову медаљу. Поносан сам и на моје играче, ко не може да буде поносан на овај тим - навео је Пешић.

Он је додао да је репрезентација Србије на Свјетском првенству остварила примарни циљ, а то је пласман на Олимпијске игре.

- Узели смо сребро. Хтели смо да узмемо злато, за то смо се спремали. Рекао сам играчима да сам поносан на њих, пре и после утакмице - нагласио је Пешић и додао да је репрезентацији Србије за овакве утакмице потребна већа ротација.

Он је истакао да је ово чудесан резултат, али да не вјерује да ће ова медаља поправити ситуацију у кошарци у Србији, пренијели су београдски медији.

- Људи који су данас задужени за кошарку у Србији морају да ураде нешто, иначе ћемо бити срећни ако се само квалификујемо за велика такмичења, јер медаља неће бити - поручио је Пешић.

Србија је данас у финалу Мундобаскета поражена од Њемачке резултатом 77:83.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Joka 10.09.2023. 21:18
    Svaka cast I sve cestitke nasoj reprezentaciji na velikom uspjehu na svjetskom prvenstvu u kosarci.Otisli su u Manilu da izbore kvalifikaciju za naredne olimpijske igre a osvojili srebrnu medalju koja sija kao zlato.Zivi I zdravi bili zajedno sa Borisom Simanicem.ZIVJELA SRBIJA!!
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере
Кошаркаши „Славије“ сутра дочекују ХКК „Широки“ Кошаркаши „Славије“ сутра дочекују ХКК „Широки“
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    18h 2m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 58m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    17h 2m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    13h 55m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    15h 52m
    0