Petrović: Posao glavne sestre zahtijeva veliku posvećenost, brigu i odgovornost

03.04.2023. 20:10
3
IZVOR: katera.news

Glavna sestra Bolnice „Srbija“ Borjana Petrović, koja je ujedno i babica i glavna sestra Odjeljenja ginekologije i akušerstva, rekla je da je posao glavne sestre zahtijeva veliku posvećenost, brigu i odgovornost, te da se trudi da ga obavlja najbolje što zna i u skladu sa pravilima bolnice.

Ona je rekla da kao glavna sestra ove bolnice učestvuje u vođenju stručne medicinske dokumentacije, nadzire rad svih zdravstvenih radnika i saradnika kojima je nadređena, ali i organizuje sastanke glavnih sestara i rukovodi njima.

- Organizujem rad glavnih sestara svih odjeljenja, odsjeka i službi i staram se o poboljšanju kvaliteta zdravstvene usluge. Uz saglasnost direktora pravim plan stručnog usavršavanja zdravstvenih radnika sa srednjom i visokom školom i učestvujem u radu stručnih organa dodala je Petrovićeva.

Prema njenim riječima, medicinske sestre i tehničari ove ustanove odlaze na edukacije u druge gradove i unapređuju svoje znanje, kako bi pacijentima pružili što bolju njegu.

Takođe, dodala je, u samoj bolnici su se organizovale edukacije medicinskih sestara i tehničara, kojima su mogle prisustovati i sestre iz drugih zdravstvenih ustanova, a u proteklih par mjeseci radi se konstantno na internim edukacijama.

- Glavna sestra odjeljenja koordiniše rad sestara na Odjeljenju, učestvuje u izradi i realizaciji plana i programa rada Odjeljenja, prisustvuje jutarnjim sastancima, stručnom kolegijumu i u viziti utvrđuje potrebu lijekova, potrošnog materijala, sanitarija. Organizuje vođenje medicinske dokumentacije, pravi raspored rada sestara, vodi dnevni i mjesečni izvještaj o prisustvu radnika - zaključila je Petrovićeva.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Mila 04.04.2023. 14:11
    Malo više ti boravi u bolnici ,ma ništa ti ne funkcionise nemoj samu sebe hvaliti niko tobom nije zadovoljan ....
  • Generic placeholder image
    Zoka 04.04.2023. 07:13
    Nisi propustila ni jedan predizborni skup SNSD-a ,ako je to posvećenost poslu onda i zaslužuješ tu poziciju.
  • Generic placeholder image
    Mile 03.04.2023. 21:34
    Slabo ti koordinises
Povezane vijesti
Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Naš grad u martu postao bogatiji za 33 bebe Naš grad u martu postao bogatiji za 33 bebe
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    20h 27m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    22h 0m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    18h 26m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    20h 39m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    11h 8m
    3