Петровић: Посао главне сестре захтијева велику посвећеност, бригу и одговорност

03.04.2023. 20:10
3
ИЗВОР: katera.news

Главна сестра Болнице „Србија“ Борјана Петровић, која је уједно и бабица и главна сестра Одјељења гинекологије и акушерства, рекла је да је посао главне сестре захтијева велику посвећеност, бригу и одговорност, те да се труди да га обавља најбоље што зна и у складу са правилима болнице.

Она је рекла да као главна сестра ове болнице учествује у вођењу стручне медицинске документације, надзире рад свих здравствених радника и сарадника којима је надређена, али и организује састанке главних сестара и руководи њима.

- Организујем рад главних сестара свих одјељења, одсјека и служби и старам се о побољшању квалитета здравствене услуге. Уз сагласност директора правим план стручног усавршавања здравствених радника са средњом и високом школом и учествујем у раду стручних органа додала је Петровићева.

Према њеним ријечима, медицинске сестре и техничари ове установе одлазе на едукације у друге градове и унапређују своје знање, како би пацијентима пружили што бољу његу.

Такође, додала је, у самој болници су се организовале едукације медицинских сестара и техничара, којима су могле присустовати и сестре из других здравствених установа, а у протеклих пар мјесеци ради се константно на интерним едукацијама.

- Главна сестра одјељења координише рад сестара на Одјељењу, учествује у изради и реализацији плана и програма рада Одјељења, присуствује јутарњим састанцима, стручном колегијуму и у визити утврђује потребу лијекова, потрошног материјала, санитарија. Организује вођење медицинске документације, прави распоред рада сестара, води дневни и мјесечни извјештај о присуству радника - закључила је Петровићева.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Mila 04.04.2023. 14:11
    Malo više ti boravi u bolnici ,ma ništa ti ne funkcionise nemoj samu sebe hvaliti niko tobom nije zadovoljan ....
  • Generic placeholder image
    Zoka 04.04.2023. 07:13
    Nisi propustila ni jedan predizborni skup SNSD-a ,ako je to posvećenost poslu onda i zaslužuješ tu poziciju.
  • Generic placeholder image
    Mile 03.04.2023. 21:34
    Slabo ti koordinises
Повезане вијести
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Наш град у марту постао богатији за 33 бебе Наш град у марту постао богатији за 33 бебе
Болницу "Србија" у 10 дана напустила два доктора и шест медицинских сестара и техничара Болницу "Србија" у 10 дана напустила два доктора и шест медицинских сестара и техничара
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    2h 18m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    22h 27m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    23h 32m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 2m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    17h 15m
    0