Pisma čitalaca: Da li je život na Palama bezbjedan? Ko će nas zaštititi od siledžija?

17.01.2019. 10:49
0
IZVOR: Katera

U toku jučerašnjeg dana u medijima se pojavila vijest o mladiću sa Pala koji je završio na operacionom stolu bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu, kada mu je odstranjena slezina, nakon što je, prema njegovim riječima, prilikom davanja izjave u Policijskoj stanici Pale, bio brutalno pretučen.

Na našu adresu je stiglo pismo sugrađanina koji želi da iznese i svoju stranu priče. Pismo prenosimo u cjelosti.

“Ja, kao savjestan građanin Pala, ne mogu da trpim torturu paljanskih siledžija i ovu priliku koristim da Vam se obratim, te da vas obavijestim o njima i njihovim aktivnostima. Ž.P. je neko ko je silovao prvu komšinicu, staricu (70), majku poginulog borca za šta je odležao 15 mjeseci zatvora. Njegov otac je prije rata takođe silovao ženu. Pomenuti Ž.P. zadužio se za veću sumu novca kod kriminalaca sa Pala, tačnije 30.000 KM duguju, zbog čega je sa sinovima iznuđivao pare od ugledne samohrane majke iz ugledne porodice kako bi vratio dug. Iznos novca koji su tražili od samohrane majke je 30.000 evra, ali iznudu nisu uspjeli realizovati. Plan je bio da i njima nešto ostane kad dug vrate. On je zadnjih godina promjenio više poslova, gdje se kratko zadržavao jer je potkradao vlasnike i vršio pronevjere.

S.P. se druži sa kriminalcima sa Pala, licima koja se dovode u vezu sa ubistvom policajaca u Sarajevu. U Palama je opšte poznato da S.P. dila drogu.

Ž.P. i mlađi K.P. su sa N.C. (koji leži u Zenici zbog razbojništva na Trebeviću) napali policajca u kafiću na Palama razbivši i rasjekavši mu glavu flašama.

Maloljetni K.P. vozi neregistrovano auto bez položenog vozačkog ispita i koristi svaku priliku da se naruga policajcima koji vrše svoju dužnost na području Pala, bježeći prilikom njegovog zaustavljanja. Evo, već dva dana gledam kako ta “žrtva” S.P. policijske brutalnosti divlja autom po Palama i dovodi u opasnost sve ljude koji hodaju i voze auta po paljanskim ulicama.

Paljani ovdje uveliko pričaju da se ovdje radi samo o jednoj stvari, da se ovi ljudi lažno predstave kao žrtve, a u stvarnosti su sve osim žrtve, i žele da iz svega ovoga izvuku korist. 

Sad se pitam ko je sljedeći? Možda ja, ili moja porodica, ili možda vaša? Zapitajte se građani Pala!

Vaš sugrađanin

Komentari 0
Povezane vijesti
Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    15h 10m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    4h 23m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    4h 17m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    3h 54m
    1
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    19h 14m
    0