Pisma čitalaca: I paljanski studenti ogorčeni hranom u Domu

07.09.2022. 13:28
7
IZVOR: katera.news

Nakon objavljenih žalbi koje su na redakciju Katera portala stigle od studenata smještenih u Javnoj ustanovi Studentski dom Foča, javili su se i studenti smješteni u Javnoj ustanovi Studentski dom Pale.

Naime, studenti smješteni u Paljanskom domu takođe su izrazili nezadovoljstvo neadekvatnom hranom u studentskoj menzi.

Pismo prenosimo u cjelosti.

- Situacija je još lošija u Studentskom centru Pale. Hrana je skoro pa pokvarena. Lično sam se uvjerio u pasulj koji se daje za ručak, kojim sam otrovao stomak, te moram ići na doktorski pregled.

Količina obroka je premala pa mnogi studenti moraju kupovati dodatnu hranu kako bi preživjeli. Za ručak nam daju ili pasulj ili malo riže i graška i komad ribe koja se ne može jesti od smrada. Ja pokušavam da to objavim, ali prijete mi da će me izbaciti iz doma.

Na čelu Studentskog parlamenta stoji čovjek koji studira 10 godina. A zašto studira? Zato što svaki mjesec prima platu 1.000 KM dok se mi patimo sa hranom.

Komentari 7
  • Generic placeholder image
    Studentica 08.09.2022. 23:01
    Ljudi u domu ne mogu da uče od glasne muzike tokom čitavog letnjeg roka. Žurke ispred doma su svakodnevno i predvodi ih navedeni predsednik doma koji studira 10 godina i NE BORI SE ZA PRAVA STUDENATA NEGO ZA LIČNI INTERES. Ima svoje "cuke" oko sebe. Ko zna koju količinu studentskog budžeta je stavio sebi u džep. Menza je ok i jeftina je, kao i smeštaj.
  • Generic placeholder image
    Student 08.09.2022. 19:20
    Uslovi u domu kao i menza su na krajnje visokom nivou.Ovaj sto je htio da predstavi menzu losom vjerovatno se ni sam ne hrani u menzi pa samim tim su i iznesene ovakve neistine.
  • Generic placeholder image
    Marko 08.09.2022. 08:35
    Pravo ne treba da upiše nijedan student, jer nema posla posle završetka studija. Kao i jos neke smjerove. A sto se hrane tiče, gde ste bili sve ovo vrijeme prije izbora? Nego mjesec dana pred izbore, a i manje hrana ne valja, a kasnije će valjati?
  • Generic placeholder image
    Ladja 08.09.2022. 08:01
    Studenata sve manje na Palama. Pravo upisalo 17 ljudi
  • Generic placeholder image
    Ladja 08.09.2022. 08:01
    Studenata sve manje na Palama. Pravo upisalo 17 ljudi
  • Generic placeholder image
    Student 07.09.2022. 21:53
    Situacija sa hranom je baš loša. Još sada smo vidjeli da hoće da nam podignu cijene usluga na 200 KM.
    Rade sve kako bi ostalo što manje studenata.
    Studenti bojkotujte izađite ispred domova na mirne proteste nemojte sjedati skrštenih ruku
  • Generic placeholder image
    D pale 07.09.2022. 20:29
    Kakva drzava takvo skolstvo jedinka (pojedinac) ne moze uraditi nista, da ste slozni da bojkotujete nastavu it'd... Da se borite za svoja prava. Polozaj studenata umjesto da je bolji kako godine odmicu, on je isti kako I prije 10, 11 godina, I na kraju kad studenti zavrse uspjesno skolovanje tek slijedi pravi pakao oko zaposlenja I egzistencije. Postavlja se pitanje vrijedi li uopste studirati? Posto ocigledno drzava slabo vodi racuna o studentima kao buducim akademskim gradjanima I osloncu svakog normalno drustva.
Povezane vijesti
Pisma čitalaca: Otkaz nakon 8 dana bolovanja i 3 mjeseca bez plate Pisma čitalaca: Otkaz nakon 8 dana bolovanja i 3 mjeseca bez plate
Pisma čitalaca: Zar postoji linija razgraničenja kada treba pomoći ljudima u nevolji? Pisma čitalaca: Zar postoji linija razgraničenja kada treba pomoći ljudima u nevolji?
Pisma čitalaca: Stanovnici naselja Luke uskoro neće moći prići svojim kućama Pisma čitalaca: Stanovnici naselja Luke uskoro neće moći prići svojim kućama
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    15h 6m
    0
  • Krađa u Palama
    13h 24m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    9h 51m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    12h 39m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    6h 0m
    0