Planinari „Glasinca“ obilježili Dan planete Zemlje

22.04.2021. 20:53
0
IZVOR: SRNA

Grupa planinara sokolačkog društva "Glasinac" obilježila je danas Dan planete Zemlje aktivnostima na uređenju svog prostora na Romaniji, uz slogan "Čuvajmo našu životnu sredinu, tako čuvamo život i našu planetu".

Sekretar ovog planinarskog društva Vera Mijatović rekla je Srni da su planinari očistila prostor ispred Planinarskog doma "Crvene stijene" na Romaniji, napravili i postavili stolove i uredili plato ispred nedavno postavljenih skulptura od drveta u blizini planinarskog objekta, te odložili skijašku opremu koju su njihovi gosti koristili minule zime.

- Pokupljen je sav otpad koju su nesavjesni posjetioci ostavili iza sebe u prirodi, stazom koja vodi ka izletištu i vidikovcu `Crvene stijene` - istakla je Mijatovićeva.

Ona je dodala da planinari sutra nastavljaju dodatno uređenje prostora oko Planinarskog doma na Romaniji, čime daju doprinos obilježavanju 22. aprila, Dana planete Zemlje.

Mijatovićeva je naglasila da sokolački planinari svake godine, obilježavaju Dan planete Zemlje, nastojeći da kod ljudi povećaju svijest o potrebi očuvanja i upozore na ugroženost životne sredine.

Planinarsko društvo "Glasinac" osnovano je na Sokocu 2009. godine i sada broji oko 80 članova.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Dan sjećanja na žrtve genocida u NDH-a Dan sjećanja na žrtve genocida u NDH-a
Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
Pale: Oko 300 mališana u defileu povodom Dana planete zemlje Pale: Oko 300 mališana u defileu povodom Dana planete zemlje
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    18h 1m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    18h 8m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    14h 50m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    9h 28m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    10h 0m
    0