Po kome je nastao lik legendarnog Šojića? (VIDEO)

26.08.2021. 08:55
0
IZVOR: Srpskainfo

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je juče u 75. godini na Vojnomedicinskoj akademiji poslije teške bolest.

On je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živio u Kumodražu. Posljednjih godina često je kampovao i pecao.

Imao je bogatu glumačku karijeru, a jedna od njegovih uloga koja se najviše sviđala gledaocima je čuveni Srećko Šojić, kog je igrao u filmskom serijalu “Tesna koža” i “Bela lađa”.

Lane Gutović je svojevremeno gostujući u jednoj emisiji objasnio kako je nastao lik Šojića. Kako je rekao, Srećko je nastao po uzoru na jednog zidara.

– Toma zidar za ravne krovove. Toma je radio školu u Kumodražu. On je govorio tako “č”, “ć”, on je bio Piroćanac. Došao je kod mene kući, da nešto uradi i pričamo o zidu koji treba da uradi, a taj zid je bio španski zid, bio je grbav zid. On vadi olovku iz uva. Izvadi, fljaš po ovom zidu. (Ja kažem): “Nemoj, Tomo! Šta radiš to?” (Toma Lanetu kaže): “Pa ionako ovo moraš da krečiš, malterišeš ovo. Ne možeš ovo grbavo, mora da bude gladak (zid)”. On je toliko meni bio simpatičan i draga ličnost da se ja nisam od njega odvajao kao dijete. Bio sam stalno sa njim u društvu. I poslije toga mi je sasvim slučajno palo na pamet taj njegov lijep govor. Pa sam prvi put to igrao u toj predstavi, u toj drami koja se zvala “Barabe”, koji je pisao Milenko Vučetić i koju je režirao Aleksandar Mandić. Bila je na RTS-u. I poslije toga je taj lik se pojavljivao nekoliko puta i na kraju završio kao Šojić u “Beloj lađi” – rekao je Lane tada Ognjenu Amidžiću u emisiji “Amidži šou”, piše Blic.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Preminuo Milan Lane Gutović Preminuo Milan Lane Gutović
Glumac Milan Lane Gutović hitno priključen na respirator Glumac Milan Lane Gutović hitno priključen na respirator
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 54m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 45m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 32m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 58m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 40m
    0