Počelo obilježavanje krsne slave i 33. godine postojanja Srpske demokratske stranke (FOTO)

12.07.2023. 10:14
0
IZVOR: katera.news

Svetim liturgijama služenim u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama, Hramu Svetog Petra Dabrobosanskog u Vojkovićima i Hramu Svetog Varnave na Vranješu počelo je obilježavanje krsne slave Petrovdana i 33. godine postojanja Srpske demokratske stranke.

Predsjednik Opštinskog odobora Srpske demokratske stranke Istočna Ilidža i načelnik ove opštine Marinko Božović istakao je da je ova stranka više od 30 godina bila uz svoj narod, u ratnim, turbulentnim godinama, ali i u današnjem vremenu, punom izazova.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: katera.news

Prema njegovim riječima, SDS je najstarija politička partija u Republici Srpskoj i zahvaljujući svojoj mudroj politici i politici tadašnjih čelnih ljudi ove stranke i onih koji su bili na čelu Vojske Republike Srpske stvorena je Srpska.

-  Srbi, sa ove strane Drine, imaju svoju državu, koja je garant opstanka i ostanka i moramo se potruditi da Republika Srpska, u godinama koje dolaze, bude bolje mjesto za život – istakao je Božović.

Kako ističe, SDS, u svim nivoima vlasti, od lokalnih, do zajedničkih nivou u BiH, pokazuje maksimalnu odgovornost, da je živototvorna stranka i da u teškim vremenima zna kako pozicionirati Republiku Srpsku.

On je iskoristio priliku da svim članovima SDS-a, ali i svima onima koji slave čestita krsnu slavu Petrovdan.

- Želim da dugo slavimo krsnu slavu u zdravlju i veselju, da u godinama koje dolaze budemo jači, mudriji, pametniji i da SDS vratimo na puteve kojima je ona devedesetih godina koračala - poručio je Božović.

Slavski ručak i obred biće obavljen u 12.00 časova u bašti restorana "Kula".

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO) Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    2h 3m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    1h 27m
    0
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    22h 20m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    16h 11m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    1h 21m
    0